Gündem Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

19.05.2023 - 10:22 | Son Güncellenme:

Siyasiler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla kutlama mesajı paylaştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını tasarlar ve uygularken en çok gençlerimize güveniyoruz" dedi.

Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor. Siyasiler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla kutlama mesajı paylaştı;   

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Mesajında, “Bugün Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıldönümünün sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihi, ecdadın imkânsızlıklar içinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının sembolüdür. 19 Mayıs, Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür. Ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

EN ÇOK GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlayışla, bir asır önceki ruhla ecdadımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkıyor, ülkemizin geleceğinin sembolü Türkiye Yüzyılını inşa ediyoruz. Mücadele azmimizi, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme heyecanımızı sürekli canlı tutmak için gençlerimizi tüm alanlarda destekliyor, onlara her türlü imkânı ve fırsatı veriyoruz. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını tasarlar ve uygularken en çok gençlerimize güveniyoruz. Kendilerine sunduğumuz imkânları en iyi şekilde kullanarak bizlere büyük gururlar yaşatan gençlerimizle iftihar ediyoruz" diye konuştu. 

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLMELERİ İÇİN GENÇLERİMİZE DAHA FAZLA DESTEK VERECEĞİZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz kalkındıkça, geliştikçe, büyüdükçe, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için gençlerimize daha fazla destek vereceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu emanet ettiğimiz gençlerimizin, son devletimiz Cumhuriyetimize güçlü bir şekilde sahip çıkmaları, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum" dedi.

Haberin Devamı

ŞENTOP: İLK ADIM İLK KIVILCIM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, "14 Mayıs seçimlerinin sonucunda genç milletvekillerimiz TBMM'de göreve başlayacaklar. Gençlerimizin enerjisiyle ve fikirleriyle milletimizin kalbi Meclisimiz daha da güçlenecek" dedi.

TBMM Başkanı Şentop, mesajında, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Milli Mücadelemizin ilk adımının atıldığı tarihin gençlerimize armağan edilmiş olması, bütün dünyaya verilen en önemli mesajdır. İlk adım ilk kıvılcımdır. İstanbul’dan Samsun’a yapılan yolculuğun ufku istikbal, hedefi istiklaldi. İstikbal, siz, geleceğimiz. Bu gelecek asla omuzlarınıza yüklenmiş bir ağırlık ve bir beklentiler sarmalı değil. Gelecek, sizi ruhen, kalben, fikren daha mutlu ve ümitvar edecek, ışığı bugünü aydınlatan zamanların müjdecisidir. Hayat yolculuğunuzda takip edeceğiniz izler ve kararlar hür iradenizle seçiniz. Bizler bu yolcukta daima yardımcılarınız olacağız. Desteğimize ihtiyacınız olan her an yanınızdayız. Ancak inancınıza, iradenize, fikrinize, kararınıza hiçbir kuvvet müdahale edemez, zorbalık ya da korku ile yıldıramaz. Hedefler ve hayaller asla esaret altına alınamaz. Hedefleri gökyüzünü aşanların, hayalleri ufka sığmayanların kanatlarını tutamazlar. Milletçe Türkiye Yüzyılı’na yürürken, bu gerçeğe gururla şahitlik ediyoruz. Gurur duyuyoruz. Teknolojide, bilimde, sanatta, sporda, edebiyatta, sivil toplumda, siyasette velhasıl hayatta, tüm gayretlerinizle gurur duyuyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından gece gündüz demeden kardeşlerinin yardımına koşan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum insanlar için, tüm canlar için yüreklerini ortaya koyan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Tüm dünyaya emsal olan yüksek demokratik olgunluğunuzla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

Haberin Devamı

Şentop, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de gençlerimizi yüreklendirmesi ve hedeflerinin yolunu açmasıyla, 14 Mayıs seçimlerinin sonucunda genç milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisimizde göreve başlayacaklar. Gençlerimizin enerjisiyle ve fikirleriyle milletimizin kalbi Meclisimiz daha da güçlenecek. Sevgili gençler; 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı seçimlerinde de tam katılımla demokrasimize güç vererek iradenizi sandığa yansıtacağınıza yürekten inanıyorum. Yüreğinizdeki aşkı biliyoruz. Bu aşk gençliğinizin heyecanıyla birleştiğinde önünde hiçbir engel duramaz. Bu aşk her birimizin vatanımıza, milletimize, bayrağımıza olan aşkımızdır. Hayat, dünya, her şey değişir. Bu aşk dışında. Ailenizle, arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle yaşayacağınız mutlu anların çoğalmasını diliyorum. Mutluluğun şartı değildir; ama başarı da elbette yolculuğunuzu takip edecektir. İnancımız, ümidimiz çok büyük. Ama sevgimiz en büyük. Sizleri çok seviyoruz. Bayramımız kutlu olsun" dedi. 

SOYLU: 104 YIL ÖNCESİNİN GENÇLERİ, BİZE BİR VATAN VE BİR 104 YIL HEDİYE ETTİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Mayıs mesajında şu ifadeleri kullandı: Başta Millî Kurtuluş Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Bandırma Vapuru’nun 19 Mayıs 1919’daki tüm yolcularını, Kurtuluş Savaşı’ndan ve bu ülkenin tüm zorluklarından zaferle çıkmamıza vesile olan gelmiş geçmiş tüm Şehit ve Gazilerimizi, o güzel gençlerimizi, rahmet ve şükranla anıyor, Aziz Milletimizin ve tüm gençlerimizin 19Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı cân-ı gönülden kutluyorum" dedi.

Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

Soylu mesajında şu sözlerle yer verdi: O gün Samsun’a çıkanlar, 9.Ordu Müfettişi Mustafa Kemal, Kurmay Yarbay Refet Bele, Kurmay Binbaşı Hüsrev Gerede; Ve diğerleri, Binbaşılar, Yüzbaşılar, Üsteğmenler, Teğmenler, katipler, Müfettişler... 

Bu ülkenin gençleri, çocukları, en önemlisi geleceği için bir “ilk adım” attılar. Mücadele ettiler, savaştılar, teslim olmadılar, kimsenin himayesi ve mandası altında idare edilmeyi kabul etmediler, esarete karşın şehadeti yeğlediler. 104 yıl öncesinin gençleri, bize bir vatan ve bir 104 yıl hediye ettiler. 

Güzel Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında geleceğimize ve istikrarımıza sahip çıkmak, 19 Mayıs 1919’un gençlerinin emanetini, Türkiye Yüzyılı’na taşımak için tekrar bir “ilk adım” atıyoruz. Terörle mücadele başarımızla, yerli ve milli sanayi hamlelerimizle, Savunma Sanayi alanındaki yükselen grafiğimizle başarılarla dolu bir yüzyıla adım atıyoruz. Güvenlik istikrarımıza, siyasal istikrarımıza, kalkınma istikrarımıza sahip çıkarak, bölgemizde bir güç olmayı sürdürüyoruz. 

Yüz yıl önce küresel emperyalizme karşı verdiğimiz mücadeleyi, bugün de Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geleceğe taşıyor, manda ve himayeyi yine kabul etmiyor, “Milletin kaderini Milletin azim ve kararı”’na emanet ediyoruz.

BAKAN KASAPOĞLU: BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Kasapoğlu, mesajında: "Aynı geminin izinde, taşıdığı sorumluluğun bilinciyle, üreten ve geliştiren bir Türk gençliği... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun"

 

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Kurtuluş mücadelesinin Başkomutanı ve kuruluşun mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi saygı,rahmet ve dua ile anıyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimize başarılar diliyorum.

BAKAN NEBATİ: TÜM KAHRAMANLARIMIZI SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı: "Cumhuriyetimizin 100. yılında bu vatan uğruna canını feda eden tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum"

AİLE BAKANI DERYA YANIK

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelesini bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Büyük Türkiye için vermeye devam ediyoruz. Gençliğimize ithaf edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

BAHÇELİ: 19 MAYIS 1919’UN FİKİR DİNAMİĞİ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİDİR

MHP lideri Devlet Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin pazarlıkla, lütufla, ikramla, siparişle kurulmadığını dile getiren Bahçeli, "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir. 19 Mayıs 1919’un fikir dinamiği Türk milliyetçiliğidir." dedi.

Öte yandan Bahçeli, depremzede vatandaşlara hakaret edenlere ilişkin ise "Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyenlerin, milletimizin sandıkta tecelli eden iradesine hakaretler yağdırması, özellikle depremzede vatandaşlarımıza küfürler savurması affedilemez bir alçaklıktır." ifadelerini kullandı.

85 milyon Türk vatandaşı için birlik çağrısında bulunan MHP lideri, "Türkiye’nin krize değil, kucaklaşmaya ihtiyacı vardır. Türk milletinin kutuplaşmayla geçirecek bir saniyesi bile yoktur." dedi.

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ:

"Destansı istiklal mücadelemize uzanan ilk adım olan Samsun'a çıkışın 104'üncü yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı'mızın başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman ceddimizi minnet ve saygıyla yad ediyorum"