Gündem Siz de bir el uzatın

Siz de bir el uzatın

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milliyet’in gündeme getirdiği beş yılda 100 bin çocuğa ulaşan Köy Okulları Yardım Projesi kurucusu Canşi, “Destek bekleyen binlerce çocuğumuz daha var. Onlar okumak için ellerinden geleni yapıyorlar. Onların bu çabalarına bir el de siz uzatın” çağrısında bulundu

Siz de bir el uzatın

Türkiye’nin dört bir köşesinde köy çocuklarının daha iyi şartlarda okula gitmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için hayata geçirilen Köy Okulları Yardım Projesi’nden bir çağrı var. Daha çok çocuğa ulaşmak ve onlara destek vermek için duyarlı insanlara çağrıda bulunan projenin kurucusu ve yöneticisi Cafer Canşi, “Sizlerden onlara gelen bir defter, bir kitap, bir kalem çok kıymetli. Ağır şartlar altında kitapları, defterleri, kalemleri, botları, montları olmadan okula gelip okumak isteyen çocuklarımıza destek vermek çok önemli. Yüzlerindeki bir gülümseme dünyalara bedel. Onların gülümsemesi için elele verelim. Siz de bu projeye destek vermek istiyorsanız ‘koyokullariyardimprojesi’ isimli sosyal medya hesaplarını takip ederek oradan uygun okullara ve öğretmenlere ulaşabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Siz de bir el uzatın

İşte o talepler

- Ağrı’da dağ köyü ilkokulunda okuyan öğrenciler için sınıf öğretmeni şu çağrıda bulunuyor: “Maddi yönden yetersiz olduğu için öğrencilerimizin birçok ihtiyacı veliler tarafından karşılanamıyor. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama köy şartlarından dolayı yeterli gelmiyor. 1,2,3 ve 4 sınıf seviyesinde hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, ayakkabı, mont ve eşofman takımı ihtiyacımız var.”

- Şırnak’tan bir öğretmen: “Merhaba, bazı öğrencilerimin evleri yıkıldı ve ailelerin maddi durumları çok kötü. Onlara mont ayakkabı için yardımcı olursanız sevinirim.”

- Şanlıurfa’da bir ilkokulda görev yapan bir öğretmen: “Okulda yaklaşık 100 öğrencimiz mevcut. Hikaye kitabı, katalog dosya, defter, kalem, silgi ve açacak ihtiyaçlarımız mevcut. Göndereceğimiz yardımlar ile çocukların yüzünde oluşturacağınız gülümseme için şimdiden teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

- Batman’da bir ilkokul öğretmeni: “Çocuklarımızın çok eksiği var yardımcı olur musunuz? Kurşun kalem, kırmızı kalem, kuru boya, pastel boya, çizgili defter, kareli defter, A4 kağıt, oyun hamuru, yapıştırıcı. İlginiz için teşekkür ederim.”

- Van’da yazan bir öğretmen: “20 öğrencim var. Çocuklarım için A4 kağıdı, yapıştırıcı, büyük boy çizgili defter, büyük boy kareli defter, oyun hamuru, şekilgeç, orta boy resim defteri, makas, bant, yapıştırıcı, siyah ve kırmızı kurşun kalem, 1,2,3 ve 4. sınıf seviyesinde okuma kitabı ve test kitabı ve karne kılıfı, kalemtıraş, boya kalemi, tahta kalemi, mürekkep, silgi, top, eğitsel oyunlar, renkli kartonlar ve elişi kağıdına ihtiyacımız var. Şimdiden teşekkür ederim.”

- Diyarbakır’dan destek bekleyen bir anasınıfı öğretmeni: “Okulumuzda materyal eksiği çok fazla olduğundan tek başıma yetemiyorum. Küçük beyaz yazı tahtası, tahta kalemi, A4 kağıtları, ahşap bloklar, eğitici oyuncaklar, (beden eğitimi için top, hulahop, ip), resimli hikaye kitapları, boyama kitapları, kukla sahnesi ve kukla, müzik aletleri, kalemlik, terlik, çeşitli kırtasiye malzemeleri, kurşun kalem, kuru boya,keçeli kalem, oyun hamuru, fon kartonu, el işi kağıdı, Eva kağıtları, mukavva, grafon kağıtları ve krapon kağıtlarına ihtiyacımız var. Destek olur musunuz?”