Gündem Şizofren derneği başkanı terör iş birlikçisi çıktı

Şizofren derneği başkanı terör iş birlikçisi çıktı

19.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Vezneciler ve Beşiktaş'ta canlı bomba saldırılarının faillerinden elde edilen şifreli dokümanların çözümünden tespit edilen İstanbul’daki iş birlikçileri tutuklandı.

Şizofren derneği başkanı terör iş birlikçisi çıktı

Savcılığın sevk yazısında 7 Haziran 2016 tarihinde Fatih Vezneciler ve 10 Aralık 2016 günü Beşiktaş Vodafone Park stadyumu civarında PKK silahlı terör örgütü üyelerince gerçekleştirilen canlı bomba saldırılarının PKK’nın İstanbul yapılanması sorumluları olan Mehmet Emin Töre, Gülşen Bahadır ve Zozan Kutum tarafından oluşturulan hücre yapılanması tarafından gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Sevk yazısında, Beşiktaş saldırısı sonrası Gülşen Bahadır ve Zozan Kutum’dan elde edilen şifreli dökümanların çözümünde Töre, Bahadır ve Kutum’un İstanbul’daki iş birlikçileri arasında Esenyurt Engelliler ve Şizofrenler Derneği Başkanı Nedim Özkan’ın da yer aldığı belirtilerek, Özkan’ın Avcılar’da bulunan evini adı geçen örgüt üyelerinin buluşma yapması ve kalmaları için güvenli ev olarak kullandırdığı anlatıldı.

Parti etkinliklerine katılmış

Özkan’ın, Esenyurt Engelliler ve Şizofrenler Derneği başkanı olduğu belirtilen sevk yazısında, birlikte hareket ettiği örgüt mensuplarının talimatı ile mevcut konumunu kullanarak AK Parti Milletvekilleri ve yöneticileriyle ilişki tesis etmeye çalıştığı, bu amaçla İstanbul’daki parti etkinliklerine katıldığı anlatıldı.

Haberin Devamı

Özkan’ın, İstanbul’da milletvekili ve bakan düzeyinde katılım gerçekleştirilmesi muhtemel toplantı, etkinlik ve mitinglere yönelik elde ettiği bilgileri PKK silahlı terör örgütünün sözde özel kuvvet mensuplarına aktardığı belirtilen yazıda, bu kapsamda AK Parti milletvekilliği yapmış olan Mehmet Metiner ve ailesi hakkında da bilgi toplamaya çalıştığı yönünde bilgiler elde edildiği belirtildi.

Örgüte bilgi aktarmış

Sevk yazısında, şüpheli Nedim Özkan’ın ikametinde ‘Kurdistan Kobane’ yazılı PKK silahlı terör örgütünü simgeleyen tişört ele geçirildiği belirtildi. Yazıda, aynı zamanda şüpheli Bekir Özkan’ın şüpheli Nedim Özkan’ın amcasının oğlu olduğu ve Bekir Özkan’ın kuzeninin tüm örgütsel faaliyetlerinden haberdar olduğu, Irak’ın Kuzeyi’ndeki sözde özel kuvvet sorumluları ile yurt içindeki kadrolar arasında not/bilgi aktarımını yürüttüğü anlatıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheliler Nedim Özkan ve Bekir Özkan’ın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi.