Gündem‘Solmayan çiçek’ hayali meslek sahibi yaptı! Kore'de var Kastamonu'da da olsun istedim’

‘Solmayan çiçek’ hayali meslek sahibi yaptı! Kore'de var Kastamonu'da da olsun istedim’

27.05.2025 - 12:34 | Son Güncellenme:

Kastamonu'da 40 yaşındaki Hacer Ünal, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. 'Solmayan çiçek' yapıp satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

‘Solmayan çiçek’ hayali meslek sahibi yaptı Korede var Kastamonuda da olsun istedim’

Taşköprü ilçesinde küçük yaşlarında "solmayan çiçek" hayali kuran evli ve 2 çocuk annesi Ünal, eva kartondan (Bir tür plastik karton) yapay çiçekler hazırlamaya başladı. Yaptığı ürünlerle evini çiçek atölyesine çeviren Ünal, bunları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

"ÇİÇEKLER SOLDUKLARI ZAMAN ÜZÜLÜYORUM"

Hacer Ünal yaptığı açıklamada, çiçekleri çocukluktan itibaren çok sevdiğini söyledi.

Çiçeklerin solmasına üzüldüğünü anlatan Ünal, "Keşke solmayan çiçekler olsa dedim. Kağıt çiçekler yapmaya başladım. Eva çiçeğin yapılışını öğrenmeye çalıştım. Şimdi eva çiçekler yapıyorum. Onları çok seviyorum. Çiçeklerden bir dünya kurdum kendime. Bu işi devam ettirmek, daha da geliştirmek istiyorum." dedi.

Video izleyerek öğrendiği eva çiçek yapımının çok zahmetli olduğunu ifade eden Ünal, gül, papatya ve gelincik gibi çiçekler yaptığını belirtti.

‘Solmayan çiçek’ hayali meslek sahibi yaptı Korede var Kastamonuda da olsun istedim’

"KASTAMONU'NUN HER TARAFINI ÇİÇEKLERLE DONATMAK İSTİYORUM"

Bazı çiçekleri yapmak için 3 gün harcadığını dile getiren Ünal, "Eva süngerimsi bir malzeme olduğu için tozlanıyor, bu da hoş bir görüntü olmuyor. Mutlaka boyuyorum, şekillendiriyorum. Tek tek yaprakları birleştiriyorum. Ayaklarını monte ediyorum. Her aşamasını tek tek yapıyorum. Kendimi daha çok geliştirmek istiyorum. Kastamonu'nun her tarafını çiçeklerle donatmak istiyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Solmayan çiçek’ hayali meslek sahibi yaptı Korede var Kastamonuda da olsun istedim’

Vatandaşların ürünleri çok beğendiğini belirten Ünal, "Kore'de daha değişik türleri yapılıyor. Ben Kastamonu'da olsun istedim. 'Neden bu görselden Kastamonu mahrum kalsın.' dedim." ifadelerini kullandı.

KEŞFETYENİ
Romantik teklif! Futbolcu sevgilisiyle evleniyor
Romantik teklif! Futbolcu sevgilisiyle evleniyor

Cadde | 27.05.2025 - 08:44

Oyuncu Hazal Çağlar ile futbolcu Samet Akaydın'ın ilişkisinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Yazarlar