Gündem 100 kg. yağış düşebilir! Prof. Dr. Orhan Şen il il saydı: Kendinizi yükseklere taşıyın

100 kg. yağış düşebilir! Prof. Dr. Orhan Şen il il saydı: Kendinizi yükseklere taşıyın

15.01.2024 - 14:58 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli kar ve sağanak yağışı beklenen bölgeleri açıkladı. 25 kent için alarm verilirken Prof. Dr. Orhan Şen bazı bölgelere dikkat çekerek buralara 100 kg. yağış düşebileceğini ifade etti. Vatandaşlara uyarıda bulunan Şen, '20-23 Ocak tarihlerinde kar yağışı olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege. Akdeniz bölgesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Gece saatlerinde Kıyı Ege, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

100 kg. yağış düşebilir Prof. Dr. Orhan Şen il il saydı: Kendinizi yükseklere taşıyın

100 kg. yağış düşebilir Prof. Dr. Orhan Şen il il saydı: Kendinizi yükseklere taşıyın

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI VE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; Akdeniz Bölgesi'nde kuvvetli yağış bekleniyor!

15 Ocak Pazartesi günü, gece saatlerinden itibaren;

📍 Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli; Antalya merkez ile Salı günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

❄️ Yağışların genellikle 1500 m üzeri yüksek kesimlerde, Kahramanmaraş’ın kuzeyinde 1100 m üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

⚠️ Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, başta Konya-Antalya karayolunun Alacabel mevkisi olmak üzere yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

100 kg. yağış düşebilir Prof. Dr. Orhan Şen il il saydı: Kendinizi yükseklere taşıyın

25 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU ALARM

TURUNCU KODLU UYARI VERİLER İLLER: Antalya, Aydın, Balıkesir, Mersin, İzmir, Manisa ve Muğla

SARI KODLU UYARI VERİLER İLLER: Adana, Amasya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük ve Osmaniye

Haberin Devamı

100 kg. yağış düşebilir Prof. Dr. Orhan Şen il il saydı: Kendinizi yükseklere taşıyın

DİKKAT! 100 KG. YAĞIŞ DÜŞEBİLİR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Antalya'nın batı ilçelerine dikkat çekerek önemli uyarıda bulundu.

Şen, 'Bu akşam saatlerinden sonra ve bu gece gök gürültülü sağanak yağış İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Edremit, Assos'ta çok kuvvetli şiddetli görünüyor. Metrekareye 100 kg yağış düşebilir. Su baskınları ve taşkınlara neden olur. Aracınızı ve kendinizi yükseklere taşıyın.

Bu gece Antalya'nın batı ilçeleri Demre, Kaş, Finike'de şiddetli sağanak, yağmur 100 kg. Yarın akşam Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur, 50 kg var.

KAR YAĞIŞI OLACAK MI?

20-23 Ocak tarihleri arasında kar yağışı bekleniyor mu? sorusuna da yanıt veren Şen, 'Daha erken sonra yanlış anlaşılıyor. Ama Marmara'ya soğuk hava geliyor. Yağış da var görünüyor ama değişebilir. Bekleyelim 1-2 gün daha.' ifadelerini kullandı.