Gündem Son dakika: Alarm seviyesi 'kırmızı'ya çıkarıldı! Tek tek belirlendi, her yerde arıyorlar...

Son dakika: Alarm seviyesi 'kırmızı'ya çıkarıldı! Tek tek belirlendi, her yerde arıyorlar...

18.12.2016 - 10:47 | Son Güncellenme:

Adana'da İstanbul ve Kayseri'deki bombalı saldırıların ardından polisin güvenlik alarm seviyesi 'kırmızı'ya çıkarıldı. Aranan arabaların plakaları tüm birimlere bildirildi.

Son dakika: Alarm seviyesi kırmızıya çıkarıldı Tek tek belirlendi, her yerde arıyorlar...

Adana'da poliste alarmın seviyesi 'kırmızı' oldu. Kentte uzun namlulu silahlı ekipler devriyeleri sıklaştırdı. Kent giriş ve çıkışlarındaki uygulama noktalarında bütün araçlar durdurularak kontrol ediliyor. Park, alışveriş merkezleri ve caddelerde görev yapan polisler, şüpheli kişilere karşı uyarıldı. Güneydoğu ile batı içanadolu ve batı illerinin geçiş güzergahı olan Adana'daki otoban ve eski karayolu geçişlerinde de aynı uygulamalar yapılıyor.

Haberin Devamı

Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nce hazırlanan rapor doğrultusunda bomba yüklü olduğu şüphesiyle 35 AU 9984, 30 AL 284, 38 FM 725, 25 AT 173, 01 BGA 10, 21 ET 628, 63 K 1709, 34 RJ 3262 ve 61 TD 938 plakalı araçların ikiz plaka ya da çalıntı şüpheleri bulunduğu, müdahale edilirken dikkatli olunması uyarısı yapıldı belirtilmişti.

EMNİYETTEN O ARAÇLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Bu arada, emniyet yetkilileri, Adana’da vatandaşın can güvenliği için önlemlerin en üst düzeye çıkartıldığını ancak sosyal medyada yer alan ve daha sonra da haber yapılan bomba yüklü olduğu ya da şüpheli olduğu yönünde yayımlanan 5 plakanın gerçek dışı olduğunu, istihbarat birimlerinin böyle bir plaka paylaşımında bulunmadığını, görev ve sorumluluk gereği istihbarat birimlerinin plaka paylaşma gibi bir durumunun kesinlikle olmayacağını bildirdi. Yetkililer vatandaş, polis ve askerin güvenliği için kısacası tüm Adanalıların güvenliği için şüpheli görülen araçların telsizden anons edilerek gerekli tedbirlerin alındığını da kaydetti.

Yazarlar