Gündem Son dakika... Ankara'da MTA yerleşkesinde doğal gaz patlaması

Son dakika... Ankara'da MTA yerleşkesinde doğal gaz patlaması

20.10.2021 - 10:40 | Son Güncellenme:

Ankara'da, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yerleşkesinde doğal gaz vanasında art arda 3 patlama meydana geldi. Can kaybı ve yaralı olmazken, patlama sonrası çıkan yangının kontrol altına alındığı duyuruldu. Patlamayla ilgili Ankara Valiliği, MTA ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğal gaz vanasında, saat 09.50'de patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı. Çevrede panik yaşanırken, dakikalar sonra ikinci patlama oldu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevlere müdahale ederken, polis de çevrede güvenlik önlemi aldı. Eskişehir yolunun kenarındaki patlama nedeniyle ulaşım, kontrollü sağlandı. 

Haberin Devamı

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "MTA Genel Müdürlüğü Yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır." denildi.

Son dakika... Ankarada MTA yerleşkesinde doğal gaz patlaması



MTA'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan MTA Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kurumumuzun, Ankara Eskişehir Yolu Merkez yerleşkesinde, 20.10.2021 tarihinde saat 09:55’te, doğalgaz ile çalışan ısı santralinde sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, akabinde ise patlama meydana gelmiştir. Olaya anında müdahale edilerek yangın söndürülmüştür. Yaşanan olay, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadan kontrol altına alınmıştır. Yangın ve patlamaya ilişkin gerekli incelemeler başlatılmıştır." denildi. 

Haberin Devamı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden de yapılan ilk açıklamada "Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü içerisinde doğal gaz kazanına patlama olduğuna dair gelen ihbarlar üzerine 09.57'de Merkez, Bilkent ve Çayyolu istasyonları sevk edilmiş olup ekiplerimiz seyir halindedir" denildi.

Son dakika... Ankarada MTA yerleşkesinde doğal gaz patlaması

PEŞ PEŞE 3 PATLAMA

CNN Türk muhabiri Mustafa Berber canlı yayında patlamaya ilişkin şu bilgileri vermişti; Sabahın bu saatlerinde Dumlupınar bulvarı oldukça yoğun bir nokta. 15 dakika öncesinde 3 tane ardı ardına patlama sesi duyduk. Ardından da gökyüzüne yükselen siyah dumanları gördük. Ankara'nın pek çok noktasından bu ses duyuldu. Doğal gaz patlaması olduğu belirtiliyor ilk belirlemelere göre. Çok sayıda itfaiye ekibi burada. Aslında olay yerine daha yakın bir noktadaydık ama MTA'da görevli bir personel şu anda da doğal gaz ekiplerine olayı anlatıyor, dikkat edilmesi gereken unsurları anlatıyor. Az önce bizi uyardı ve içeride oksijen tüpü olabileceğini söyledi. Bundan dolayı da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Olay yerinden uzaklaşılmasını istedi.

Bir yandan da takviye su da geliyor. Ekipler yangını söndürmek için çalışıyor. Etrafta yoğun bir doğal gaz kokusu var. Bir yandan da doğal gaz akışının kesilmesi için uğraşılıyor. Bu nokta kritik bir nokta. Hemen çıkışı metro istasyonu, karşısında 4 benzinlik var yan yana. Sabah 10:00 sıralarında ardı ardına 3 patlama sesi duyuldu, Ankara'nın her yerinden duyuldu. Olay yerine polis şeridi çekiliyor. Şu anda merkez istikamete gidiş hala kapalı. Kızılay'dan Çay yolu'na gidişi polis kontrollü şekilde trafiğe açmış durumda. Yoğun alev var.

Haberin Devamı

Son dakika... Ankarada MTA yerleşkesinde doğal gaz patlaması

ANKARA'MIZA GEÇMİŞ OLSUN

Ankara'da MTA yerleşkesindeki doğal gaz ile çalışan ısı santralinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altınarak, söndürüldü. Patlama ve ardından çıkan yangın nedeniyle ulaşıma kapatılan Eskişehir yolu, çalışmanın tamamlanması ardından yeniden açıldı. İtfaiye ekipleri de bölgede soğutma çalışması yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, olay yerinde görevlilerden bilgi aldı. Başkan Yavaş, yangının söndürüldüğünü söyleyerek, "Ekiplerimiz patlamanın nedenine ilişkin kontrolde bulunuyorlar. Orada bir çalışma olduğu bilgisini aldık. Yakınında ısı merkezi var. Orası tam ana hattın birleştiği yer. Patlama tam orada gerçekleşti. Çok şükür can kaybı yok. Ankara’mıza geçmiş olsun" dedi.

Haberin Devamı

MTA'DAN AÇIKLAMA

MTA'dan yangına ilişkin yapılan ikinci açıklamada, "Kurumumuzun, Ankara Eskişehir Yolu Merkez Yerleşkesi'nde doğal gaz ile çalışan ısı santralinde sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, akabinde ise patlama meydana gelmiştir. Olaya anında müdahale edilerek yangın söndürülmüştür. Yaşanan olay, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadan kontrol altına alınmıştır. Yangın ve patlamaya ilişkin gerekli incelemeler başlatılmıştır" denildi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Öte yandan meydana gelen patlama çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına ve cep telefonlarına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntüsünde, ilk patlama ile birlikte alevlerin yükseldiği, çevreye parçaların savrulduğu görüldü. İkinci patlama da ise bazı vatandaşların korkuyla çevreye kaçtıkları yer aldı.

Bölgedeki bir iş yerinde çalışan Fatih Can, patlama sırasında dükkanda olduğunu söyleyerek, "Patlama sesi duydum. Dışarı çıkıp baktığımızda, havada bazı parçaların olduğunu gördük. İçerideki müşteriler hep kaçtı. Benzinlikte aracını bırakıp gidenler oldu" dedi. Patlamayla ilgili inceleme sürüyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Ankarada MTA yerleşkesinde doğal gaz patlaması

Yazarlar