Gündem Son dakika... Ankara’da sağanak sele döndü! Araçlar böyle sürüklendi

Son dakika... Ankara’da sağanak sele döndü! Araçlar böyle sürüklendi

09.06.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre, Ankara’nın Mamak ilçesinde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde otomobiller ve çöp konteynerleri sürüklendi, iş yerlerini su bastı.

Başkentte öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Aniden bastıran sağanak özellikle Mamak ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde cadde ve sokaklar su altında kaldı. Akdere Kutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde sel oluştu. Sel nedeniyle caddede birçok araç sürüklenirken sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler, araçlarını yol kenarına almaya çalıştı. Sel nedeniyle bazı iş yerlerini de su bastı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığınırken, çok sayıda araçta ise hasar meydana geldiği belirtildi. Sel nedeniyle caddede çöp konteynerleri de sürüklendi. İlçede Boğaziçi Mahallesi'nde bulunan alt geçit de suyla kaplandı. Belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

 

Son dakika... Ankara’da sağanak sele döndü Araçlar böyle sürüklendi

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Mamak'ta sağanak ile meydana gelen selde çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı. Özellikle Dereboyu Caddesi'nde binaların alt katları su altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı. Bölgedeki alt geçitler, bazı binaların alt katlarındaki otoparklar da suyla doldu. Suyla kaplanan alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı. Belediye ekipleri su içinde kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı.

Haberin Devamı

Alt kattaki otoparkı su dolan apartmanda oturan Ahmet Üzel, "Yola döşenen boruları yüksek ihtimal iyi döşeyemediler. O boruların üzerine asfalt atılmadığı için o çakıl taşları arabaların yukarı çıkmasını engelledi. Bu civardaki kanalizasyon boruları da patlak olduğu için o suyla karışık yağmur suyu binanın altına doldu. Su dolan kısımda araçlar vardı. Araçları buradan zor çıkardık. Apartman da asansörün içine kadar su doldu" dedi. 

Son dakika... Ankara’da sağanak sele döndü Araçlar böyle sürüklendi

SPOR YAPIYORLARDI

Aynı cadde üzerindeki su baskını meydana gelen spor salonunun sahibi Kaan Kızılbayır ise "Resmen rezil olduk. Üyelerimiz spor yaparken içerisi bu hale geldi. Soyunma odalarına kadar su doldu. İş yerini açalı 1 hafta olmuştu. Suyu engellemeye çalıştık ama her yer su doldu. Üyelerimin telefonlarına kadar çoğu şey kullanılamaz hale geldi. Şu an tahmin edemeyeceğim kadar büyük bir masrafım var" ifadelerini kullandı.

'YARIM SAATLİK YAĞIŞTA BÖYLE OLUYOR'

Evi sel sularında hasar gören Osman Erdoğan, "Bu derenin suyu her zaman böyle oluyor. Yarım saatlik yağışta her yer bu hale geliyor. Buradaki kanal, suyu geri tepince bizim kömürlük böyle su doldu. Evin içerisine de su girdi. Kömürlükteki odunlarım ve kömürlerim hepsi gitti. Sadece sel suyu olsa önemli değil de içerisinde kanal suyu da var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan ilçe merkezinde sel sularının çekilmesi ardından belediye ekipleri hasar tespit ve temizlik çalışması başlattı. Selden zarar gören araçlar ve iş yerleriyle ilgili çalışma yapıldı.

ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA!

Vali Vasip Şahin yaptığı açıklamada, gün içerisinde kısa süreli etkili olan sağanağın yer yer sel ve su baskınlarına neden olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybı olmadığını, bölgedeki yağmur sularının da çekildiğini ifade eden Şahin, "Ekiplerimiz şu anda sahada. Ufak tefek su baskınları var. Sel sularının sürüklediği birkaç araçta hasar var. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.