Gündem Son dakika! Bağdadi’nin celladı MİT’ten kaçamadı

Son dakika! Bağdadi’nin celladı MİT’ten kaçamadı

03.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’in tepe isimlerinden Besim kod adlı A.S.İ.M., MİT’in takibi ve emniyetin operasyonuyla Ataşehir’de yakalandı. Sahte Afganistan pasaportuyla yakalanan teröristin, DAEŞ elebaşı Ebubekir El-Bağdadi’yi Suriye’de saklayan isim olduğu belirtildi.

Son dakika Bağdadi’nin celladı MİT’ten kaçamadı

FERİT ZENGİN İstanbul - Suriye İdlib’de 2019 yılında ABD tarafından düzenlenen operasyonla ölü olarak ele geçirilen terör örgütü DAEŞ elebaşı Ebubekir El-Bağdadi’nin örgüt içerisinde en çok güvendiği isimlerden olan Tacik asıllı Besim kod adlı terörist A.S.İ.M., İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. Bağdadi’nin özel talimatlarıyla birçok örgüt içi infaz ve cinayeti gerçekleştirdiği ve yine Bağdadi’nin koalisyon kuvvetlerince arandığı dönemde Irak’tan kaçırılıp Suriye’ye geçirilmesini sağladığı ve kendisini “yeraltı” olarak adlandırılan güvenli bölgelerde sakladığı belirlenen teröristin Ataşehir’de kiraladığı bir evde kaldığını tespit eden MİT, önce bir süre takip ve izleme yaptı. MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın verdiği istihbaratla harekete geçen İstanbul TEM ekipleri, 28 Nisan Çarşamba gecesi teröristin evinin önünde beklemeye başladı. TEM ekipleri, azılı teröristi evine doğru yürüdüğü sırada yakalayarak gözaltına aldı. 

Haberin Devamı

İrtibatları araştırılıyor

Kendisinin aradıkları kişi olmadığını söyleyip üzerinde bulunan Afgan pasaportunu gösteren terörist, emniyete götürüldü. Emniyetteki incelemelerin ardından pasaportu sahte çıkan ve asıl kimliği aranan Besim kod isimli A.S.İ.M. olduğu netleştirilen teröristin, örgütün yapılanması içerisinde sözde ‘askeri yapılanma ve silahlı eğitim birliklerinin komutanı’ olduğu ve 2014 yılından bu yana birçok zincirleme cinayet, infaz ile terör eyleminin sorumlusu olduğu da belirlendi. Türkiye’de kimlerle irtibat kurduğu didik didik araştırılan teröristin, örgüt hiyerarşisi içerisinde tepe yönetiminde bulunan ‘Karar Organı’ konumundaki ‘Emirler’ gurubuyla ortak hareket ettiği öğrenildi. Ayrıca yapılan kovuşturmada, A.S.İ.M.’in çatışma bölgelerindeki radikal akımlarla irtibatının devam ettiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen terörist tutuklandı.

Ele geçirilen dijital materyal ve teröristin gerçekleştirdiği infazlarda sıkça kullandığı kılıcıyla çektirdiği fotoğrafın da arasında olduğu birçok fotoğraf, belge. bilginin bulunduğu cep telefonu inceleme altına alındı.