Gündem Son dakika... Bakan Soylu: Amanoslar Dörtyol İslahiye Grubu çökertildi

Son dakika... Bakan Soylu: Amanoslar Dörtyol İslahiye Grubu çökertildi

18.10.2020 - 16:29 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanoslar Dörtyol İslahiye Grubunun çökertilerek, 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Son dakika... Bakan Soylu: Amanoslar Dörtyol İslahiye Grubu çökertildi

Amanoslar'da yürütülen operasyonlara ilişkin ilk açıklama bugün İçişleri Bakanlığı'ndan yapılmıştı.  Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu kapsamında Hatay'ın Dörtyol ilçesi kırsalında, Hava Kuvvetleri destekli operasyonda 2 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Haberin Devamı

İçişleri Süleyman Soylu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımla terör örgütünün Amanoslar Dörtyol İslahiye Grubu'nun çökertildiğini duyurdu. Soylu Amanoslar'da etkisiz ale getirilen terörist sayısını da 4 olarak açıkladı.

Soylu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Pazar mesaisi devam! Amanoslar Dörtyol İslahiye Grubu çökertildi. 4 Terörist elde... Kahramanlarımıza şükranlarımızla..." 

Son dakika... Bakan Soylu: Amanoslar Dörtyol İslahiye Grubu çökertildi

Süleyman Soylu’nun açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama geldi.

Açıklamada; “Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu kapsamında; Hatay-Dörtyol ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri ile Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucularının katıldığı, Hava Kuvvetleri destekli operasyonda, 2 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Haberin Devamı

Böylelikle Hatay Dörtyol kırsalında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4’e yükselmiştir.

Bölgede operasyon devam etmektedir.”