Gündem Bakan Yerlikaya açıkladı! 'Pekmez Kardeşler' ve 'Çirkinler'e operasyon

Bakan Yerlikaya açıkladı! 'Pekmez Kardeşler' ve 'Çirkinler'e operasyon

01.03.2024 - 08:16 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mahzen' operasyonlarında 'Pekmez Kardeşler' ve 'Çirkinler' organize suç örgütlerinin çökertildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-1” operasyonunda “Pekmez Kardeşler” organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, daha sonra yaptığı açıklamada ise “Mahzen-2” operasyonunda 'Çirkinler' organize suç örgütünün de çökertildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen -1” Operasyonu’nda “Pekmez Kardeşler” organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Yerlikaya paylaşımında operasyonlar sonucu organize suç örgütün elebaşları ve üyesi olan 26 şüphelinin yakalandığını belirtti. Yerlikaya paylaşımının devamında “Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; suç işlemek amacıyla örgüt kurarak Ankara genelinde yerel düzeyde uyuşturucu madde ticareti ve silah ticareti yaparak haksız kazanç elde eden organize suç örgüt üyelerinin; kasten yaralama, silahla tehdit, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma, tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi” ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya paylaşımında operasyonda, 18 adet ruhsatsız tabanca, 13 adet pompalı tüfek, çok miktarda uyuşturucu madde ile fişek ve çelik yeleğe el konulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

 BAKAN YERLİKAYA'DAN YENİ OPERASYON AÇIKLAMASI

Bakan Yerlikaya, Ankara'da 'Mahzen 2' operasyonun da gerçekleştirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "MAHZEN-2" operasyonlarında Elebaşılığını Zuhat Altunç'un (yurtdışı firar) yaptığı "Çirkinler" organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucu organize suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya paylaşımının devamında "Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin: İstanbul'da 3 ayrı cinayet olayını gerçekleştirdikleri, Silahlı tehdit, silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri, Arnavutköy'de uzun namlulu silahlarla saldırı eylemini gerçekleştirdikleri, Uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları, Çok sayıda ruhsatsız silah yakalattıkları ve İş insanlarını yağma maksatlı kaçırarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu: 13 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet otomatik tabanca, 7 adet çelik yelek, Çok miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda fişek ve şarjöre el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ÇİRKİNLER' SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: ARNAVUTKÖY'DE OTOMATİK SİLAHLARLA SALDIRI DÜZENLEYENLER SULTANGAZİ'DE YAKALANDI

Arnavutköy'de 2 kişiye tabanca ve otomatik silahlarla saldırı düzenleyen 4 şüpheli, Sultangazi'de bir iş yerine yapılan operasyonda gözaltına alındı. Operasyonda, saldırıda kullanılan otomatik silahlar ve çelik yelek ele geçirilirken, şüphelilerin 'Çirkinler' suç örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ömerli Mahallesi'nde Çarşamba günü 18:00 sıralarında cadde ortasında duran hafif ticari araçtan inen 3 kişi, ellerinde bulunan otomatik silahlara 2 kişiye saldırı düzenlendi. Şüpheliler tarafından bir süre kovalanan iki kişi, olaydan yara almadan kurtuldu. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardından şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu olaya karışan şüphelilerin, Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinde saklandığı tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri koordinesinde ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle dün saat 21.00 sıralarında operasyon düzenledi. Operasyonda 4 şüpheli, olayda kullandıkları otomatik silahlar ve çelik yelekle yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü