Gündem Son dakika: Batman'daki saldırıda Şenay Öğretmen'den acı haber

Son dakika: Batman'daki saldırıda Şenay Öğretmen'den acı haber

09.06.2017 - 13:06 | Son Güncellenme:

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan Beldesinde jandarma karakoluna PKK'lı teröristlerce bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaralandı. İlçe merkezinde de belediye başkanının yeğeni avukat Muhammet Işık’ın içinde bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda, olay yerinden geçen başka bir araçtaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, bir öğretmen de hafif yaralandı.

Son dakika: Batmandaki saldırıda Şenay Öğretmenden acı haber

Batman’ın Kozluk ilçesi Bekirhan beldesinde jandarma karakoluna teröristler tarafından saat 12.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.Araç, karakolun önünde, büyük bir gürültüyle infilak etirilirken, patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi gönderildi.

Haberin Devamı

2 ASKER 1 SİVİL YARALI

Patlamada, 2’si asker, 3 kişi yaralandı. Yaralılar hemen ambulanslarla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.Patlamada, karakolun önünde çukur oluşurken, yaklaşık bir kilometre çevresindeki ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı.Patlama yeri güvenlik çemberine alınarak inceleme başlatıldı.

İlk belirlemelere göre PKK'lı teröristlerin bombalı araçla karakolu hedef aldığı, ancak sıkı güvenlik önlemi sayesinde yaklaşamayınca aracı kontrol noktası önünde infilak ettirdi.

OPERASYON BAŞLATILDI, KARAYOLU KAPATILDI

Güvenlik güçleri Bekirhan Jandarma Karakolu kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.Saldırı nedeniyle Kozluk Batman karayolu ulaşıma kapatıldı. Bölgede teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Saldırının ardından çok sayıda vatandaş bölgede toplandı. Güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığı nedeniyle vatandaşlara dağılmaları yönünde anons yaptı. Ancak vatandaşlar dağılmamakta ısrar edince, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Bunun üzerine vatandaşlar sağa sola kaçıştı.

KOZLUK'TA AK PARTİLİ BAŞKANIN YEĞENİNE SİLAHLI SALDIRI

Batman'ın Kozluk ilçesinde, AK Partili belediye başkanının yeğeni avukat Muhammet Işık'ın içinde bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda, olay yerinden geçen başka bir araçtaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, bir öğretmen de hafif yaralandı.

Kozluk ilçe merkezinde Ak Partili Belediye Başkanı Veysi Işık'ın yeğeni avukat Muhammet Işık'ın bulunduğu otomobile başka bir araçtan uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda, Işık yara almazken, oradan geçmekte olan ve içerisinde 5 öğretmen bulunan başka bir araca kurşunlar isabet etti. Saldırıda 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirirken, 1 öğretmen ise hafif yaralandı. Saldırıdan sonra saldırganın bulunduğu aracın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu olaydan bir süre sonra ilçenin Bekirhan beldesindeki jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3'ü asker 4 kişi yaralandı. Güvenlik güçleri iki olayın bağlantılı olabileceği üzerinde duruyor.

Haberin Devamı