Gündem Dilan-Engin Polat’a ‘itirafçı’ darbesi! 'Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını'

Dilan-Engin Polat’a ‘itirafçı’ darbesi! 'Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını'

06.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tutuklanan Dilan-Engin Polat ve diğer zanlılarla ilgili mahkemeye sevk yazısında, şüphelilerden birinin “etkin pişmanlık hükmü”nden faydalanmak amacıyla itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı!.

FERİT ZENGİN - İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularından sonra mahkemeye sevk edilen Dilan ve Engin Polat çiftinin aralarında olduğu 18 şüpheliden 12’si tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Dilan-Engin Polat, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı. Operasyonda 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

BAYGINLIK GEÇİRDİ

18 şüphelinin sorguları için üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. 4 saat süren sorgunun ardından 18 şüpheliden Engin ve Dilan Polat’ın aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. İki şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakılma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Dilan Polat’ın sorgusu beş dakika sürerken, Engin Polat’ın sorgusu 10 dakika sürdü. Dilan Polat’ın hâkimlik sorgusu esnasında baygınlık geçirdiği ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın olduğu 12 kişi tutuklanırken, altı şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

MARMARA CEZAEVİ'NE

Tutuklama kararının ardından Dilan Polat, “Oğlum sana kim bakacak” diye bağırdı. Tutuklular, Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Polat çiftinin avukatı olan ve “suç örgütü kurma ve yönetme”, “suçtan kaynaklı mal varlığını aklama” ve “vergi usul kanuna muhalefet” suçlarından tutuklanan avukat Ahmet Gün’ün savcılıkça mahkemeye gönderilen sevk yazısında, tasfiye halindeki kendine ait beş şirketten Dilan Polat’a ait firmaya gerçek bir mal alış ve satış olmadan farklı zamanlarda 98 milyon 657 bin liralık, 25 milyon 337 bin liralık, 20 milyon liralık, 150 milyon liralık ve 29 milyon liralık sahte fatura düzenlediği ifadelerine yer verildi.

'ETKİN PİŞMANLIK' İBARESİ

Sahte faturaların, MASAK raporuyla tespit edildiğinin belirtildiği sevk yazısındaki “etkin pişman şüpheli” ibaresi, şüphelilerden birinin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı olduğunu ortaya koyarken şöyle denildi: “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak, sonuç olarak MİLDA gayrimenkul, otomotiv şirketi üzerinden akladıkları, MASAK raporuna göre aklanan miktarın ise 250 milyon lira olduğu anlaşılmaktadır.”

Haberin Devamı

'DİLAN'A İLAÇ VERDİLER'

Dilan Polat’ın tutuklanma kararının ardından arkadaşı Sevim Alan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla gündem oldu. Alan, yayınladığı hikayelerde Engin Polat’ı suçladı ve Dilan Polat’a ilaç verildiğini iddia etti. Sevim Alan paylaşımında, “Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını. Dünya sizin olsa ne olur, yaktınız güzelim Nilda’yı. Kızlar annelerinin kaderini yaşamamalıydı. Ticaretiniz batsın” ifadelerini kullandı.

AİLE HEKİMİ DE GÖZALTINA ALINMIŞ

Adliyeye sevk edilen isimler arasında aile hekimi olarak görev yapan Dr. Yeşim Altınkalem Dalkıran’ın da olduğu anlaşıldı. Savcılık, Dr. Dalkıran’ı da tutuklanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik sorgusu sonrası Dr. Dalkıran serbest kaldı. Dalkıran’ın 2004-2008 yıllarında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde, 2008-2010 yılları arasında Kırklareli Babaeski Devlet Hastanesi’nde görev yaptığı öğrenildi. Dalkıran’ın 2011’den bu yana da aile hekimi olarak çalıştığı belirtildi.