Gündem Dolmabahçe Sarayı'nda yangın

Dolmabahçe Sarayı'nda yangın

04.03.2022 - 08:38 | Son Güncellenme:

Dolmabahçe Sarayı selamlık bölümünde bulunan marangozhanedeki kompresörde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Dolmabahçe Sarayında yangın

Yangın saat 08.00 sıralarında Dolmabahçe Sarayı Selamlık bölümünde çıktı. Marangozhanedeki kompresörden duman ve alevlerin çıktığını gören yetkililer, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Haberin Devamı

Dolmabahçe Sarayında yangın

MİLLİ SARAYLAR BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yangına ilişkin yapılan açıklamada, “Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe Sarayı'nın Selamlık bölümünün bodrum katında yer alan parke restorasyon ve konservasyon atölyesinde bu sabah saat 08.00 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle kompresör cihazı alev aldı. Saray’da yangın tehlikesine karşı aktif olarak kullanılan ‘yangın sezim sisteminin anında devreye girmesiyle fark edilen alevlere Dolmabahçe Sarayı itfaiyesi 1 dakika içinde müdahale etti. Ekiplerin anında müdahalesi, muhtemel bir tehlikeyi önledi. Tedbir amaçlı çevre belediyelerin itfaiye ekiplerine de haber verildi. Dolmabahçe Sarayı Müzesi’nde her zamanki gibi bu sabah da saat 09.00’da başlayan ziyaretler, akışında devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.