Gündem Son dakika: Dört kişinin katili 'namusumu temizledim' dedi

Son dakika: Dört kişinin katili 'namusumu temizledim' dedi

19.05.2018 - 16:40 | Son Güncellenme:

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Evciler köyünde iftar vakti babası Hasan, eşi Havva ve çocukları Rümeysa ve Süleyman Sakin'i tabancayla vurarak öldüren Hamza Sakin adliyeye sevk edildi.

Son dakika: Dört kişinin katili namusumu temizledim dedi

Zanlı gazetecilerin neden yaptın sorusuna "namusumu temizledim" diyerek cevap verdi. Zanlı daha önce de, "Huzurluyum, görevimi yaptım" demişti.

Haberin Devamı

Mudanya ilçesinde yaşayan Hamza Sakin dün lise öğrencisi kızı Rümeysa (18) ile oğlu Süleyman'ı (15) alarak eşinin de bulunduğu Evciler köyündeki babasının evine gitti. Yaşadığı psikolojik hastalıklar nedeniyle ilaç tedavisi gördüğü öğrenilen Hamza Sakin, iftar vakti babası, 2 çocuğu ve eşini öldürdü. Olaydan sonra jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Hamza Sakin ifadesinin tamamlanmasının ardından bugün geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Mudanya Adliyesine sevk edildi. Adliye girişi gazetecilerin neden yaptın sorusuna Hamza Sakin, "namusumu temizledim" diyerek cevap verdi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa'nın Mudanya ilçesi Evciler köyü'nde Hamza Sakin tarafından dün akşam iftar saatinde öldürülen babası Hasan, eşi Havva ve çocukları Rümeysa ve Süleyman Sakin’in cenazeleri, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Havva Sakin’in (38) cenazesi Bursa’nın Karacebey ilçesi Akçakoyun köyünde oturan yakınlarına, Hasan Sakin (72), Süleyman Sakin (15) ve Rümeysa Sakin'in (18) cenazeleri Evciler köyünde oturan akrabalarına teslim edilerek cenazeler Bursa Büyükşehir Belediyesi cenaze aracıyla alındı. Havva Sakin’in cenazesi Karacabey ilçesine bağlı Akçakoyu’na, Hasan, Süleyman ve Rümeysa Sakin’in cenazeleri ise Mudanya ilçesi Evciler'e gönderildi. Havva Sakin’in cenazesi Akçakoyun Camii’nde kılınan ikindi namazın ardından Akçakoyun Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Hamza Sakin’in, kolu kırıldığı için olay sırasında Karacabey Hastanesi’nden yatan annesi Sabriye Sakin de katıldı.