Gündem Tekel bayi vahşetinde istenen cezalar belli oldu! Babanın attığı mesajlar ortaya çıktı

Tekel bayi vahşetinde istenen cezalar belli oldu! Babanın attığı mesajlar ortaya çıktı

25.12.2023 - 16:11 | Son Güncellenme:

Esenyurt’taki tekel bayi saldırısına ilişkin şüpheliler hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede hayatını kaybeden 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen’in babasının olay günü şüphelilere attığı mesajlar yer aldı.

İstanbul Esenyurt’ta 28 Temmuz’da meydana gelen olayda tekel bayisine giden bir grup bir süre tartıştıkları 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen’i vurarak öldürmüştü.

Haberin Devamı

Olayın ardından kaçan şüpheliler ile kaçmalarına yardım eden şüpheliler kısa sürede gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Murat Özer’in de olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında 5 kişi ise serbest bırakılmıştı. Olayın ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Tarık Özer, Murat Özer ve Azat Özer’in de arasında bulunduğu 10 sanık yer aldı.

İLK OLAY DEĞİLMİŞ

İki aile arasında geçmişe dayanan bir borç meselesi olduğu anlatılan iddianamede, yaşanan olaydan önce Yunus Emre Erzen’in babası olan Cantürk Erzen’in diğer oğlunu azmettirerek şüphelilerden Servet Özer’i vurdurduğu anlatıldı. Bu olayın davasının devam ettiği anlatılan iddianamede, Servet Özer ve akrabalarının silahla yaralandığı, yaralanma olayından 1 hafta sonra tekel bayinin silahlı saldırıya uğradığı anlatıldı. İddianamede, bu olayların da soruşturma aşamasında olduğu anlatıldı.

Haberin Devamı

OLAY GÜNÜ BABANIN ATTIĞI MESAJLAR ORTAYA ÇIKTI

Olay günü şüpheliler Murat Özer ve Tarık Özer’in Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen’e karşı icra takibi başlattıkları iddianamede anlatıldı. Bunun üzerine Cantürk Erzen’in şüphelilere hitaben durum paylaşımı yaptığı anlatılan iddianamede, “Lan ş….ler ben sizin paranızı vermedim mi? Bana dava açıyorsunuz”, “Ben de bu meseleyi burada bırakırsam siz de istediğinizi yapın”, “Tefeciler onun bunun parasını yiyenler sizi zaten sonunuz yok” şeklinde mesajlar attığı anlatıldı.

“O ÇOCUĞA NASIL KIYDIN?”

Yaşanan olaydan sonra da Cantürk Erzen’in mesaj atmaya devam ettiği ortaya çıktı. Erzen şüphelilere, “Oğlum seni cehenneme almayacaklar”, “O çocuğa nasıl kıydın o…ç… beni çağır istediğin yerde buluşalım”, “Ulan var ya çocuğuma bir şey olursa ulan bir gözyaşı dökersem namussuzum ne zaman gözyaşı dökülebilir biliyor musun? Senin ciğerlerini söktüğüm zaman. Çocuğuma bir şey olsun buradayım seni bekliyorum” şeklinde mesajları iddianamede yer aldı.

20 YAŞINDAKİ BATUHAN BAYINDIR’IN OLAYLA BİR İLGİSİ YOKMUŞ

Olay anın da detaylı bir şeklide anlatıldığı iddianamede, tekel bayide Yunus Emre Erzen, kuzeni Yusuf Erzen ve Batuhan Bayındır’ın olduğu anlatıldı. Öte yandan olayda hayatını kaybeden Batuhan Bayındır’ın her iki ailenin de husumeti ile bir alakasının olmadığı kuzen Yusuf Erzen’in arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Üç kişinin tekel bayide oturduğu sırada Murat Özer, Tarık Özer ve Azat Özer’in birlikte geldikleri kısa bir süre sonra da Servet Özer’in olay yerine geldiği anlatılan iddianamede, Murat Özer’in maktul Yunus Emre Erzen’nden babasını çağırmasını istediği ancak Erzen’in babasını çağırmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

“DEFALARCA SERTÇE İÇİ DOLU ŞİŞELERLE”

Şüpheli Murat Özer’in Yunus Emre Erzen’in önce omzunu sıktığı, Erzen’in de elini ittiği anlatılan iddianamede, “Bunun üzerine şüpheli Murat Özer’in maktul Yunus Emre Erzen’in boğazını sıkarak arkasında bulunan içi dolu cam şişelerin bulunduğu rafa sertçe ittiği ve eline aldığı içi dolu cam şişeyle maktulün başına sertçe vurduğu, bu esnada Yunus Emre Erzen’in kasanın altında bulunan silahı eline alarak şüphelinin ayaklarına doğru tahmini 2 kez ateş ettiği, Murat Özer’in maktulün elindeki silahı almaya çalıştığı, bu sırada şüpheli Azat Özer’in kasanın üzerinde bulunan cep telefonuyla maktulün başına sertçe defalarca vurduğu, Servet Özer, Azad Özer ve Murat Özer’in maktul Yunus Emre Erzen’in başına birden fazla kez içi dolu cam şişelerle vurdukları,  Tarık Özer’in elindeki silahla Yunus Emre Erzen’in karın bölgesine doğru 5 kez ateş ettiği, o sırada diğer şüphelilerin Erzen’i tuttuğu..” ifadeleri kullanıldı. 

Haberin Devamı

“9 ADET MERMİ GİRİŞ DELİĞİ”

Yunus Emre Erzen bayıldıktan sonra şüpheli Tarık Özer’in Yusuf Erzen ve Batuhan Bayındır’a da ateş ettiği anlatılan iddianamede, “4 kez ateş ettikten sonra tekrar Yunus Emre Erzen’e dönerek ateş ettiği..” denildi. Hazırlanan otopsi raporunda Erzen’in vücudunda 9 adet mermi giriş deliği bulunduğu belirtildi.