Gündem Eskişehir'de orman yangını! Vali Aksoy'dan açıklama

Eskişehir'de orman yangını! Vali Aksoy'dan açıklama

23.08.2023 - 21:02 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de çıkan orman yangınına havadan müdahale devam ediyor.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde bir tarlada yakılan anız ateşi, ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Haberin Devamı

Oynaş Mahallesi mevkisindeki bir tarlada yakılan anız ateşi, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Çam ağaçlarının ağırlıklı olduğu ormanda alevler, kısa sürede büyüdü. İhbar sonrası Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye sevk edilen 200 kişilik personel, arazözlerle, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. 3 helikopter ve yangın söndürme uçağı da çalışmalara destek veriyor. Ekipler, alevlerin ormana yayılmasını engellemeye çalışıyor.

 

VALİ AKSOY: 300 HEKTARLIK BİR ALANIN ZARAR GÖRDÜĞÜ DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Aksoy:Şu ana kadar yangına 1 uçak, 5 helikopter müdahale etmiştir. Toplam itibariyle baktığımızda 29 arazöz, 10 itfaiye, 25 su tankeri ve 28 çeşitli iş makineleriyle müdahale edilmektedir.Yaklaşık olarak 300 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendirilmektedir. Seyitgazi ilçemiz Oynaş mahallemizde 13.00 sıralarında pulluğun makinasının kıvılcım çıkarması sonucu önce tarım arazisinde sonrasında da orman arazisine sıçrayan bir yangın meydana gelmiştir. Şu saat itibariyle önemli ölçüde çevresinde kontrol sağlanabilecek şekilde tedbirler alınmıştır.Yangın belirli noktalarda devam etmektedir. dedi.