Gündem Son dakika: Polat çiftinin karakutusu gözaltında! Ferrari de gitti

Son dakika: Polat çiftinin karakutusu gözaltında! Ferrari de gitti

02.11.2023 - 22:15 | Son Güncellenme:

Haklarında kara para aklama iddiasıyla soruşturma başlatılan Engin Polat-Dilan Polat çifti ile 15 çalışanı ve yakını polis tarafından gözaltına alındı. Operasyonda son gözaltına alınan kişinin Polat çiftinin karakutusu olduğu öğrenilirken araçlar evlerinden tek tek çekicilere yüklendi.

Ferit Zengin - “Kara para aklama” iddialarıyla savcılık ve MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından inceleme başlatılan Polat Ailesi’ne önceki gece operasyon düzenlendi. İstanbul başta olmak üzere altı ilde 43 adrese düzenlenen operasyonlarda Engin Polat ve eşi Dilan Polat ile birlikte 17 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda tapu ve faturalarla birlikte 80 sayfa evrak ele geçirildi. Aranan 13 şüpheliye yönelik operasyon sürüyor. 

Haberin Devamı

Son dakika: Polat çiftinin karakutusu gözaltında Ferrari de gitti

Yakınlarına gözaltı 

Çalışmaların ardından önceki gece 01.15’de Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararla birlikte İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyonlar yapıldı. 

1/15

2/15

3/15

4/15

5/15

6/15

7/15

8/15

9/15

10/15

11/15

12/15

13/15

14/15

15/15

Operasyonda Dilan Polat eşi Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekayi Tepe, Halit Polat, Can Polat, Haydar Enes Çetinkaya, İlkan Kul, Buse Uzuner, Can Doğu gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının yurt dışında olduğu belirlenirken 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Son dakika: Polat çiftinin karakutusu gözaltında Ferrari de gitti

Polat çiftinin evinde yapılan aramalarda 80 sayfa tapu ve faturalarla birlikte çok sayıda doküman ele geçirildi. Firari olan şirket ortağı Zümrüt Yerebakan’ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe’nin evinde 1 hard disk ve 350 mermi, Ahmet Gün’ün evinde ise 120 bin lira, 36 adet hesap dökümü ve 1 laptop bulunarak el konuldu. Ayrıca Polat Ailesi’nden 13 kişinin de bulunduğu toplam 41 şüpheli ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konuldu. 

Haberin Devamı

200 milyon para girişi 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada MASAK raporuna göre tasfiye halinde 3 şirketten aileye ait şirketlere “sözde ticaret” karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL para girişi olduğu belirlendi. Bahse konu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul’de toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda lüks araç alındığı tespit edildi. Polat çiftinin kelepçelenerek gözaltına alınmasına avukatı Çağdaş Çelik tepki gösterdi. Şüphelilerin 4 gün boyunca sorgulanacağı öğrenildi. 

Sağlık kontrolünden geçirildiler

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile eşi Dilan Polat, dün gece düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden Polat çifti sağlık kontrolü için İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Polat çifti sağlık kontrolünün ardından tekrardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesine sevk edidi.

Haberin Devamı

DİLAN POLAT POLİSTEN CİLDİ İÇİN VİTAMİN İSTEDİ

Öte yandan Polat çiftinin emniyetteki işlemleri sürerken, Dilan Polat'ın polisten cildi için vitamin istediği öğrenildi. Polise, 'Kullanmam gereken ilaçlar var' diyen Dilan Polat'a hangi ilaçlara ihtiyacı olduğu soruldu. Bunun üzerine Dilan Polat'ın, "Burası cildime iyi gelmiyor, vitaminleri almam lazım" dediği öğrenildi.

ÇİFTE AİT ARAÇLAR EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Şüphelilerin eminyetteki işlemleri devam ederken, Polat çiftinin evinde ve iş yerlerindeki araçlar çekicilere yüklenerek sergilenmek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. (Murat SOLAK-Murat KORKMAZ/DHA)

Son dakika: Polat çiftinin karakutusu gözaltında Ferrari de gitti

OPERASYONUN DETAYLARI NELER?

CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında gazeteciler konuyu masaya yatırdı. CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şu bilgileri verdi: Şu an Vatan Emniyet'te bulunan bir nezarethanedeler. İfade alım işlemleri yarın başlayacak. 30 kişi hakkında gözaltı kararı var. 30 kişinin tamamı gözaltına alınacak, operasyon devam ediyor. MASAK'ın ön inceleme raporuna göre operasyon başladı. Tam rapor gönderildiğinde detaylar ortaya çıkacak. Şu an alınan ön raporda 3 şirketten alınan 200 milyon liralık sahte evraklar var şüpheli bulunan. Düğümü MASAK'ın raporu çözecek.

Haberin Devamı

ENGİN POLAT’IN ANNEANNESİ SERBEST BIRAKILDI

Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan Dilan-Engin Polat çiftine yönelik yapılan operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Engin Polat’ın anneannesi Zehra Yılmaz da vardı. Ancak Yılmaz’ın sağlık sorunları nedeniyle, emniyette ifadesi alındıktan sonra savcılık kararıyla serbest kaldığı öğrenildi.

AVUKAT GÖZALTINDA

Haklarında yakalama kararı bulunan ancak firari olan 13 şüpheliden biri daha yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin ise Polat çiftinin avukatı Haydar Enes Çetinkaya olduğu öğrenildi.