Gündem Son dakika haberi: Ankara'dan yola çıktılar! Sınıra sevkiyat başladı..

Son dakika haberi: Ankara'dan yola çıktılar! Sınıra sevkiyat başladı..

01.11.2016 - 15:16 | Son Güncellenme:

Ankara'dan tanklar, tank kurtarıcılar ve Çankırı'dan tekerlekli araçlar ve iş makinaları, Şırnak Silopi'ye doğru intikale başladı. İntikal tamamlandığında Silopi'deki kuvvet daha da güçlendirilmiş olacak.

Son dakika haberi: Ankaradan yola çıktılar Sınıra sevkiyat başladı..

Türkiye; Suriye sınırı hattında iç kesimlere doğru başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunun ardından Irak sınırındaki gelişmelere karşı da askeri gücünü ortaya koyacağının sinyalini verdi. Musul operasyonunun ardından Telafer ve Sincar'daki gelişmeler üzerine Silopi'ye tank ve zırhlı araç sevkiyatı başlatıldı. Sevkiyat ile Silopi'de konuşlu bulunan kuvvet, ağır zırhlı araçlar ile takviye edilecek.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Musul yakınında Başika'da askeri üssü bulunuyor. Irak yönetimi, TSK'nın Musul operasyonunda yer almasını istemiyordu. Türkiye, Musul operasyonu çerçevesinde Telafer ve Sincar bölgesindeki gelişmeleri ulusal güvenlik tehditi olarak algıladı. Irak sınırının Silopi bölgesinde konuşlu bulunan birliğin zırhlı araçlarla takviyesi için bugün harekete geçildi.

Ankara Mamak'ta bulunan 28. Mekanize Piyade Tugayı'ndan bu gün Şırnak'ın ilçesi Silopi'ye tank sevkiyatı başladı.

Ankara’dan tanklar, tank kurtarıcılar ile tugayın Çankırı'daki birliklerinden tekerlekli araçlar ve iş makinaları Ankara ve Çankırı’dan karayolu ile Silopi/Şırnak’a doğru intikale başladı. İntikal tamamlandığında Silopi'deki kuvvet daha da güçlendirilmiş olacak.

Haberin Devamı

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sevkiyatın sinyalini 29 Ekim resepsiyonunda vermişti. Erdoğan, şunları söylemişti:

Telafer meselesi, bizim için hassas bir konu. Telafer'de bir defa biz bu işe kesinlikle sıcak bakmayız. Sincar'da kesinlikle sıcak bakmayız. Bunu zaten bütün yetkililere çok açık net söyledim. Dedim ki, Telafer tamamen Türkmen ili, ilçesi. Bunun yarısı Şia, yarısı Sünni. Biz tabii, değerlendirmeyi Şia, Sünni üzerinden değil aslında gönlümüzün arzusu buna tamamen Müslüman olarak bakıyoruz. Fakat Haşdi Şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur. Biz zaten şu anda Dohuk'ta varız ama Dohuk mevcutla değil daha da desteklenme noktasında da Silopi'de ayrıca şu anda konuşlanmış vaziyetteyiz. Daha da bunu yoğunlaştırmak gibi bir gayretin içerisinde de olacağımızı ayrıca ifade etmek isterim. Ama Telafer ve Sincar şu anda bizim için hassas hedeflerdir. Tabii Ninova muhafızları, aynı şekilde Peşmergeler onların hepsiyle müşterek bir çalışma da devam ediyor."