Gündem Son Dakika Haberleri: Fransız bombacı ile ilgili skandal gerçek!

Son Dakika Haberleri: Fransız bombacı ile ilgili skandal gerçek!

17.11.2015 - 05:51 | Son Güncellenme:

Paris katliamı ile ilgili bir son dakika haberi geldi. Paris’i kana bulayan IŞİD saldırılarından sonra kayıplara karışan sekizinci bombacı Salih Abdeslam’ın bu yıl Türkiye’den Suriye’ye geçmek isterken yakalanarak Belçika’ya iade edildiği ortaya çıktı. Fransa ile ilgili son dakika haberlerini sizlere anında aktaracağız

Son Dakika Haberleri: Fransız bombacı ile ilgili skandal gerçek

Türk makamların, Fransa’nın başkenti Paris’teki saldırıları düzenleyen teröristlerle ilgili Batılı istihbarat yetkililerine son derece önemli bilgiler aktardığı, ayrıca yakalanması için insan avı sürdürülen sekizinci bombacı Salih Abdeslam’ı bu yıl Suriye’ye geçmeye çalışırken geri çevirdiği ortaya çıktı. 132 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların ardından Fransa’dan Belçika’ya kaçan Salih’in geçtiğimiz aylarda Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarına katılmaya çalıştığı belirlendi. Türk yetkililer tarafından yakalanarak Belçika’ya iade edilen Abdeslam, Belçika istihbaratınca sorgulandıktan sonra ‘terör riski taşımadığı’ gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İstihbarat Ankara’dan

Paris eylemlerinin planlayıcısı olduğu açıklanan Belçika Vatandaşı IŞİD üyesi Abdülhamid Abayud’un saldırı hazırlığında olduğu bilgisinin de Ankara’dan çıktığı belirtiliyor. Türk yetkililer, yakaladıkları Fransız IŞİD’çilerin verdiği ifadelere dayanarak Batılı istihbarat kurumlarını, Abayud’un Fransa, İspanya, Hollanda ve İngiltere’de, bir konser salonunun da aralarında bulunduğu kamuya açık yerlerde eylem hazırlığı yaptığı konusunda bilgilendirdi.

Kardeşi olabilir

Amerikan basınına konuşan Batılı istihbaratçılar, 2013’te Suriye’ye kaçan Abayud’u izlemeye aldıklarını söyledi. Telefon ve internet üzerinden Avrupa’daki IŞİD üyeleriyle temasa geçen Abayud’un yerini belirleyen istihbaratçılar, telefonda konuşan kişinin Belçikalı terörist mi, yoksa yanında Suriye’ye götürdüğü 13 yaşındaki kardeşi Yunus mu olduğunu anlayamadıklarını, bu nedenle de hava saldırısı düzenleyemediklerini öne sürdü.

Haberin Devamı

‘Neredeler bilmiyorum’

Salih ve saldırıda Voltaire Cafe’nin önünde üzerindeki bombaları patlatan İbrahim’in kardeşi olan Muhammed Abdeslam, Belçika polisince sorgusunun tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Eylemlerle bağlantısı olmadığını söyleyen Muhammed, “Kardeşlerim neredeler bilmiyorum. Koskoca adamlar, onlara ne yaptıklarını sormayız” diye konuştu.

Esad’ın askeri çıktı

Paris bombacılarından Ahmed Almohammed’le aynı pasaport bilgilerine sahip bir kişi, Sırbistan’da gözaltına alındı. Suriye’den geldiği belirtilen zanlının pasaportta kendi resminin bulunduğu, bunun dışındaki tüm bilgilerin Almohammed’inkilerle aynı olduğu kaydedildi. Bu arada ‘Ahmed Almohammed’in, Suriye’de aylar önce çatışmada ölen, Esad rejimine bağlı bir askerin ismi olduğu öne sürüldü.

‘Kafirleri sürüklüyoruz’

Paris saldırılarının planlayıcısı Abdülhamid Abayud’un Suriye’de çekilen video görüntüleri yayınlandı. Ne zaman ve nerede çekildiği bilinmeyen görüntülerde Abayud, tamponuna cesetler bağlanmış olan bir aracı sürerken görülüyor. Abayud kendisine yaklaşan kameramana, “Başkanları gibi motosiklete, jet-skiye bineceğimiz yerde, kafirleri arkamızda sürüklüyoruz” diye sesleniyor.

Haberin Devamı

‘Bebek yüzlü bombacı’

Paris Stadyumu kapısında kendini patlatan 20 yaşındaki terörist Bilal Hadfi’nin arkadaşlarıyla çıktığı tatilde çekilen fotoğrafları yayınlandı. Avrupa medyasının ‘bebek yüzlü bombacı’ lakabını taktığı Hadfi’nin, Radikal İslamcılarla görüşmeye başladıktan sonra sosyal medya hesaplarında Suriye’de çektirdiği fotoğrafları paylaştığı belirtiliyor.

Babası ikna edemedi

Bataclan Konser Salonu’nu kana bulayan teröristlerden Sami Amimour’un babası Muhammed’in, Aralık ayında Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek oğlunu IŞİD’in elinden kurtarmaya çalıştığı belirtiliyor. Baba Amimour, Halep’te bulduğu oğlunu tüm uğraşlarına karşın ülkesine dönmeye ikna edemediğini söylüyor.

Bombayı da o hazırladı

Salih Abdeslam’ın Belçika’ya giderken bindiği araçtaki 2 kişinin Belçika polisi tarafından gözaltında tutulduğu açıklandı. Hamza Attou ve Muhammed Amri adlı zanlılar ilk ifadelerinde, arkadaşları olan Salih’in eylem günü kendilerini arayarak, “Aracım bozuldu, beni Paris’ten alın” dediğini söyledi. Eylemlerle bağlantıları olmadığını öne süren zanlılar, Salih’in yol boyunca fazla konuşmadığını belirtti. Ancak gerçek zanlıların evlerine yapılan baskınlarda ortaya çıktı. Polis, Attou ve Amri’nin evlerinde, bomba yapımında kullanılan ‘amonyum nitrat’ maddesi ve mermiler ele geçirdi. Fransız polisi de, Salih’in eylemden bir gün önce Paris yakınlarındaki Alfortville’de diğer bombacılarla birlikte kiraladığı otel odalarına operasyon düzenledi. Odalarda bomba yapımında kullanıldığı düşünülen şırınga ve tüplere rastlandı.

Haberin Devamı

Dokuzuncu terörist aranıyor

Fransız yetkililer, Salih’in dışında saldırılarda rol aldığı düşünülen başkan bir zanlının daha arandığını açıkladı.

Charlie Hebdo’dan tartışmalı kapak

Ocak ayında Hazreti Muhammed’le alay eden karikatürler yayınladığı için silahlı saldırıya uğrayan siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo, Paris saldırılarını konu alan kapağıyla da tartışma yarattı. Kapakta aldığı kurşun yaralarından şampanya sızan bir adamın üzerinde, “Onların silahları var. Sorun değil, bizim şampanyamız var” ifadeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Diğer Son Dakika Haberleri: Peş peşe korkutan depremler


Dün akşam ve bu sabah İstanbul ve Türkiye'yi tedirgin eden Marmara ve Ege depremlerinin ardından korkutan bir haber de komşu Yunanistan'dan geldi. Yunanistan'da 6.7 şiddetinde bir deprem kaydedildi. Deprem denizin 11 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin merkezi Yanya'nın 106. km güneybatısı. Deprem Başkent Atina'ya 285 kilometre uzaklıkta yaşandı.

DEPREMDE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Yunan medyası, Mora Yarımadası'nın kuzeyinden Yanya bölgesine kadar geniş bir alanda hissedilen depremde, Lefkada'da yıkılan evin altında kalan bir kadının cesedine ulaşıldığını duyurdu. Deprem nedeniyle Lefkada adasında halk panik içinde sokağa çıkarken, bazı yerlerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandığı ve okulların tatil edildiği bildirildi.

BU SABAH EGE 05.00'TE 4.2 İLE SALLANMIŞTI

Dün akşam İstanbul'da yaşanan 4.2'lik depremin ardından bu sabah da Ege'de yaşanan sarsıntı korkutmuştu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, Ege Denizi'nde saat 05.00 'da Richter Ölçeği'ne göre, 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 12.01 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin en yakın yerleşim yerine uzaklığının ise Çanakkale ilinin Gökçeada Uğurlu köyüne 152 km olarak ölçüldü. Depremde herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

İSTANBUL BEŞİK GİBİ...

Dün akşam saatlerinde Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin akabinde 3.1 ve 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Deprem İstanbul ve çevresinde hissedildi. Geceyi tedirgin geçiren İstanbullular saat 04:17 civarında Avcilar ilce merkezinin 17 km güneyinde gerçekleşen 3.1'lik sarsıntıyla uyandı.

MARMARA'DA 06.36'DA 3.2

Sabah 06:36 sularında ise Marmara Denizi'nde 3.2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

MARMARA'DAKİ DEPREM NE ANLAMA GELİYOR?

İTÜ'den Prof. Dr. Okan Tüysüz, dün akşam Marmara'da yaşanan deprem için şunları söyledi:
"Kuzey Anadolu Fayı'nın Marmara içindeki uzandığı bölgede.
17 Ağustos 1999'da Marmara'nın doğusunda bir fay kırılmıştı. 1912'de batısında. İkisinin ortasında kırılmamış bir fay parçası var.
Bu fayın üzerinde büyük bir deprem bekliyoruz. Burada bir deprem olursa Marmara çevresi ciddi hasar alır. Dün akşamki deprem bir öncü deprem değil.
FAY AKTİF, KIRILMALAR BAŞLADI
Ancak bu depremin varlığı bize şunu söylüyor. Marmara Deniz içindeki fay aktiftir. Yavaş yavaş kırılmaları başlamıştır.
Bu fayın hareketli olduğu, bunun üzerinde büyük deprem beklentisinin boşa olmadığını işaret eden bir deprem"

Yazarlar