Gündem Son Dakika Haberleri: Garnizon Komutanlığı'na saldırı - Çatışma sürüyor!

Son Dakika Haberleri: Garnizon Komutanlığı'na saldırı - Çatışma sürüyor!

26.08.2015 - 11:21 | Son Güncellenme:

Şırnak'tan bir son dakika haberi geldi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

Son Dakika Haberleri: Garnizon Komutanlığına saldırı - Çatışma sürüyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıların ardından güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 3 asker ile 4 sivil yaralandı. Halkın evlere çekildiği ilçenin çevre yolu mevkiinde çatışmalar yer yer sürüyor.

Haberin Devamı

Cizre'de PKK'lılar Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine bugün öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 asker yaralandı. Komutanlıktaki askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre yaşanan çatışmanın ardından PKK'lılar ara sokaklara kaçtı. Bölgede operasyonlar devam ederken PKK'lılar bu kez Dicle Nehri üzerindeki Cizre Köprüsü Mevkii'nden geçen polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Roketatarın isabet etmediği araçta yaralanan olmadı.

Cizre'de saldırıları gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede operasyonlar sürerken, özellikle Çevreyolu Mevkii'nde yer yer çatışmalar yaşanıyor. Bölgede esnaf kepenklerini kapatırken, halk evlerine çekildi. İlk bilgilere göre süren çatışmaların arasında kalan arasında 1 çocuğun da bulunduğu 4 sivilin yaralandığı belirtildi. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, aralarında hayati tehlikesi bulunanlar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

BİTLİS'TE SALDIRI

Bitlis'te, Hizan İlçe Jandarma Komutanlığına terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada, biri ağır 4 asker yaralandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarınca İlçe Jandarma Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, biri ağır 4 asker yaralandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Yaralılar, askeri helikopterle Tatvan Asker Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan bir asker, ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde bugün saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar ilçede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. Sokağa çıkma yasağından sonra ilçede silah sesleri yükseldi.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan: Yüksekova’ da dün gece yaşanan çatışmalarda bize gelen bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralı.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Yüksekova İlçesi'nde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

YÜKSEKOVA'DA YOĞUN SİLAH SESLERİ

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden kısa bir süre sonra Orman ve Eski Kışla mahallelerinde yoğun bir şekilde silah ve patlama sesleri duyuldu. Silah ve patlama seslerinin ardından bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi. Araçlar bölgeye doğru giderken, silah sesleri de zaman zaman oldukça yoğun bir şekilde duyuldu.

HALK TENCERE VE TAVALARLA SOKAĞA ÇIKTI


Hakkari Valiliği tarafından 23.30'dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin bir çok yerinden silah ve patlama sesleri duyuldu. Ardından da binlerce kişi evlerinden dışarı çıkarak sokaklarda yürümeye başladı. Ellerindeki tava, tencere kapaklarını bir birine vurarak protestoda bulunan kalabalığın, sokak ve caddelerde yürümeleri üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi polis ekipleri yer yer müdahalede bulundu. Protestocular zırhlı araçlara taş atıp, kurdukları barikatlarda ateş yakarken, polisler de göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak toplanan göstericileri dağıtmaya çalıştı. Bu arada birçok noktadan da silah ve patlama sesleri duyulmaya devam etti.

HDP MİLLETVEKİLİ ZEYDAN: CAMİ İMAMI YARALANDI
Yüksekova İlçesi'ndeki olaylar devam ederken, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, güvenlik güçleri tarafından atılan top atışlarının bir eve isabet etiğini ve evde bir cami imamının ağır yaralandığını söyledi. Zeydan, "Hakkari Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından ilçedeki Orman ve Eski Kışla mahallelerinde yoğun bir çatışma yaşanıyor. Orman Mahallesi'ne atılan top atışlarının isabet ettiği evde mahallenin cami imamı İbrahim Akdoğan yaralandı. Yaralıyı getirmek için giden 112 Acil sağlık ekiplerine güvenlik güçleri izin vermiyor. Cami imanın çocuklarının sağlık durumundan da haber alınamıyor" dedi.

Haberin Devamı

DÜN 5 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ!

Haberin Devamı

Şırnak merkezinde bulunan Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na sızma girişiminde bulunduğu belirlenen bir grup PKK’lının etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Bölgeye helikopterlerle indirilen komandolar ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Atak ve Kobra tipi helikopterler de teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alarak, bombaladı. Operasyonda 1i kadın 3 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

GÜLYAZI’DA 2 TERÖRİST

Şırnak’ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü’nün Irak sınırında bulunan Karaçalı Üs Bölgesi’ne yapılan yolun güvenliğini sağlayan askerlere Irak tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Opersyona Kobra helikopterler de katıldı. Operasyonda 2 teröristin öldürüldüğü bildirildi.




SESLİCE TABURU’NA 3’ÜNCÜ SALDIRI

Şırnak 6’ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Küpeli Dağı eteklerinde bulunan Seslice Tabur Komutanlığı’na son bir ay içinde üçüncü saldırı düzenlendi. Dün gece PKK’lı tervristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenenen komutanlıkta bulunan askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan teröristler dağlık alana kaçtı. Kaçtıkları alanlara yoğun top atışı gerçekleştirildi.