Gündem Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

13.08.2023 - 15:25 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Yatağan ilçesinde orman yangını çıktı.Havadan ve karadan müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı.

Saat 14.20’de başlayan yangın sonrası kara ve hava ekipleri yangın mahalline sevk edildi. Yatağan-Milas karayolu üzerinde yer alan Bencik Mahallesindeki yangına havadan helikopterler karadan ise araz ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Yatağan ilçesinde tarım arazisinde saat 14.30 sıralarında başlayan ve ormana da sıçrayan yangın 1 saatte havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 1 hektar alana zarar görürken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. 

HATAY'DA ORMAN YANGINI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale edildi.

Sarıseki Mahallesi Kaledibi Yaylası'ndaki ormanda, öğle saatlerinde yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlattı. 

YANGIN 3,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın İskenderun ilçesi Sarıseki Mahallesi Kaledibi Yaylası'nda saat 12.00 sıralarında başlayan orman yangınına 2 helikopter, 6 arazöz, 3 su tankı ve 42 personel müdahale etti. Havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu yangın, saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışmalarına devam ediyor

Haberin Devamı

Muğlada orman yangını

ESKİŞEHİR'DE ANIZ YANGINI ORMANA SIÇRADI

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde anız yangınından ormana sıçrayan alevler, Orman Bölge Müdürlüğü'nün erken müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındı.

Gökbahçe Mahallesi Kümbet mevkisindeki bir tarlada çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle yanındaki ormana sıçradı. Gözetleme Kulesi görevlisi, yoğun dumanı görünce ekiplere haber verdi. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin erken müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü. Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Muğlada orman yangını