Gündem Son dakika I İstanbul'da hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

Son dakika I İstanbul'da hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

18.07.2021 - 15:32 | Son Güncellenme:

İstanbul'da sıcak hava bunaltıcı boyuta ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre kentte hava sıcaklığı 35 dereceye kadar yükseldi. Sıcaklığa nem de eklenince hissedilen sıcaklık 42 derece oldu. Öte yandan, birkaç gündür etkili olan kavurucu sıcaklar yüzünden bunalan İstanbullular, çeşitli yöntemlerle serinlemenin yollarını arıyor.

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

Evlerinde sıcaktan duramayanlar soluğu sahil ve parklarda aldı. Kartal sahilindeki ağaçların altında oturanlar aileleriyle beraber gölgede serinlemeye çalıştı. Parktaki bir kişi, "Evde oturamaz hale geldik. Çoluk çocuk kaçtık çimenlikte ağaçların altında serinlemek için. Böyle bir çare bulduk." dedi. 

Haberin Devamı

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

Maltepe'de bulunan bir oto yıkamacıda da ilginç görüntüler yaşandı. Sıcaktan bunalan bir vatandaş, kendine oto yıkamacıda tazyikli su tutturarak serinlemeye çalıştı. İşyeri sahibi Atınç Kansu, "İşimiz araba yıkamak ama şimdi insan da yıkıyoruz. En azından serinletiyoruz" diye konuştu. Bu arada sokak hayvanları ve kuşlar da sıcaktan etkilendi. Bir karga ile kedinin gölgeye sığındığı görüldü.

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

ESENYURT'TA ÇOCUKLAR TEHLİKEYE ALDIRMADI, SÜS HAVUZUNA GİRDİ

Esenyurt'ta sıcaktan bunalan çocuklar, yasak ve tehlikeli olmasına rağmen süs havuzuna girerek serinledi. Zabıtar tarafından uyarılan ve havuzdan çıkarılan çocuklar, zabıtanın ayrılmasının ardından yeniden havuzun yolunu tuttu.

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

Esenyurt'ta termometreler 34 dereceyi gösterdi. Sıcak havadan bunalan çocuklar, serinlemek için Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan süs havuzuna girdi. Havuz içerisindeki aydınlatmalar nedeniyle elektrik akımı olmasına aldırış etmeyen çocukları, zabıta ekipleri uyararak havuzdan çıkardı. Zabıtanın havuz çevresinden ayrılmasının ardından, çocuklar yeniden havuza girdi.

Haberin Devamı

Öte yandan sıcaktan bunalan sokak köpekleri de havuza girerek serinledi.

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

BOĞAZIN SERİN SULARINA ATLADILAR

Bayram tatili ve sıcakların etkisiyle İstanbul sokakları nispeten boş görünürken, vatandaşların serinlemek için akın etmesiyle birlikte sahillerde yoğunluk yaşandı.

Sıcaklardan bunalan bazıları özellikle Arnavutköy ve Bebek Sahili'nde denize girerek serinlemeye çalıştı. Kimileri kendilerini serin sulara atarak rahatlamaya çalışırken, kimisi de adeta sahildeymişçesine beton üzerine yatarak güneşlenmeye çalıştı.

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

Fırsat buldukça serinlemek için Arnavutköy'e geldiğini belirten Doğukan Karafazlı "Bugün biraz daha iyi ama dün daha çok sıcaklık vardı. Nem oranı da yüzde 90 civarındaydı. Bugün de sıcak olmasıyla beraber fırsatı bulup denize geldik. Eğleniyoruz burada, siz de görüyorsunuz ne kadar eğlendiğimizi. Haftada 3-4 kez buraya geliyoruz. Eğleniyoruz kendimizce, su da güzel" dedi.

Çocuklarıyla birlikte denize giren Şevket Şerbetçi ise "Tatile gidemediğimiz için çocukları buraya getirip eğlendiriyorum. Bu da bizim tatilimiz. Havalar sıcak, buraya gelip serinliyoruz. Hafta sonu geliyoruz, rahatlıyoruz burada. Başka bir yere gidemiyoruz, burası bizim tatil yerimiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

ŞİLE PLAJLARINDA ADIM ATACAK YER KALMADI

Kurban Bayramı tatilinin uzamasıyla birlikte İstanbul'da yaşayanların birçoğu memleketlerine ya da tatil yerlerine gitti. İstanbul'da kalanlar ise Şile plajlarını doldurdu. Sabah saatlerinden itibaren plajı dolduran İstanbullular deniz ve güneşin tadını çıkarttı. Kumsalda şemsiyelerin altında genellikle gruplar halinde oturanlar denize girdikleri anlarda ise zaman zaman sosyal mesafe kurallarını unuttu. Plajlarda çalışan cankurtaran ise hem sosyal mesafe hem de fazla açılmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

"BABAM 60 YAŞINDAN SONRA BUGÜN İLK DEFA DENİZE GİRDİ"

Buraya gelen Şener Aybi, "Sancaktepe'den geliyoruz. Babam 38 senedir İstanbul'da ama bir türlü denize girmedi. Biz de zorla plaja getirdik. 60 yaşından sonra bugün ilk defa denize girdi" dedi.

Haberin Devamı

"BU YAŞIMA KADAR DENİZE GİRMEDİĞİM İÇİN PİŞMANIM"

Bahattin Aybi ise, "60 yıldır hiç denize girmedim. 38 senedir de İstanbul'dayım ancak ilk kez bugün denize girdim. Çocuklarımı kırmamak için plaja geldim. Denize girmek çok güzelmiş. Bu yaşıma kadar denize girmediğim için çok pişmanım. Bir sonraki gelişimde eşimi de getireceğim" diye konuştu.

Son dakika I İstanbulda hissedilen sıcaklık 42 derece oldu

Sultanbeyli'den arkadaşlarıyla denize girmek için Şile'ye gelen İbrahim Enes İnce, "Plaja gitmeye anca fırsatımız oldu. Kendimi kuma gömdüm, akşama kadar çıkmam buradan. Şu an plaj kalabalık olsa da eskisi kadar yoğunluk yok. Çünkü insanlar kornavirüsten hala korkuyor. Bayram nedeniyle herkes İstanbul'u terk etti. Biz de fırsatı değerlendirdik. Yasakların kalkması bizim için çok iyi oldu. Ancak şu an bulunduğumuz yerde kimse sosyal mesafe kuralına uymuyor" dedi.

Yazarlar