Gündem Son dakika! Irak’tan PKK’ya harekât hazırlığı

Son dakika! Irak’tan PKK’ya harekât hazırlığı

07.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak’ta Dohuk’un Amediye kasabasında beş Peşmerge’nin terör örgütü PKK’nın saldırısında yaşamını yitirmesinin ardından Irak merkezi yönetimi, PKK’ya karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.

Son dakika Irak’tan PKK’ya harekât hazırlığı

NAMIK DURUKAN Ankara - Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki Pençe operasyonları tüm hızıyla devam ederken, PKK saldırısında beş Peşmerge’nin yaşamını yitirmesi bölgede başka gelişmeleri tetikledi. Mesut Barzani’yi arayan Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, taziyelerini iletti. Kazımi-Barzani görüşmesinde, sınırların güvenliği ve bölgenin istikrarı açısından Irak güçleri ve Peşmerge arasında işbirliği yapılması ve PKK’nın bölgeden atılması için harekete geçilmesine yönelik kapsamlı görüşmelere başlanması kararlaştırıldı. Saldırıya tepki gösteren Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Yahya Resul ise, olaya ilişkin soruşturma başlattıklarını açıklayarak “Iraklıların kanına ve güvenliğine el uzatanlar, hak ettikleri cezayı alacak” dedi. Irak Cumhurbaşkanlığı’nın yazılı açıklamasında da PKK’nın Irak topraklarındaki askeri varlığının yasa dışı olduğu vurgulanarak, “Irak’ın istikrarını ve güvenliğini baltalayan bu suistimallere son verilmelidir” denildi. PKK’nın Peşmergeye saldırısı ABD dahil bir çok ülke tarafından kınandı. ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği “Cesur Peşmerge ortaklarımıza yönelik vahşi PKK saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

MSB: PKK’ya destek kesilmeli

Milli Savunma Bakanlığı’ndan, terör örgütü PKK’nın Peşmerge güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı hakkında basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “PKK/KCK/YPG terör örgütünün gerçek yüzü görülmeli ve özellikle dost ve müttefik ülkeler PKK/KCK/YPG’ye başta silah ve mühimmat olmak üzere desteğini kesmelidir. Türkiye; bölgemize huzursuzluk, istikrarsızlık, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen bu hain ve eli kanlı terör örgütünü tamamen bitirmeye, mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam etmeye kararlıdır ve bu konuda komşularıyla iş birliğine hazırdır” denildi.-ANKARA Milliyet