Gündem Son dakika: İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valiliğinden ilk açıklama...

Son dakika: İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valiliğinden ilk açıklama...

24.09.2020 - 18:35 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; İstanbul'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Marmara Denizi, Marmara Ereğlisi açıklarında saat 16.38' de 4,2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul'dan da hissedildi. İstanbul Valiliği'nden depremle ilgili yapılan açıklamada "Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. " denildi.

AFAD'dan gelen açıklamaya göre; Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi yakınlarında saat 16.38'de 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'dan şiddetli hissedildi!

Haberin Devamı

Sarsıntı, 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremle aynı noktada gerçekleşti.

İşte Marmara'yı sallayan depremle ilgili tüm detaylar: 

18. 38: Tekirdağ Valiliğinden, Marmara Denizi'nde yaşanan depremle ilgili herhangi bir hasar ihbarının yapılmadığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi Tekirdağ Marmaraereğlisi açıklarında bugün saat 16.38 sıralarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. 

Depremin Tekirdağ merkez ve ilçeleri ile komşu illerde hissedildiği aktarılan açıklamada, "Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, 110, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Gelişmeler AFAD ve Valiliğimiz tarafından takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

17.43: Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin,  Marmara Denizi'nde yaşanan depremle ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi. 

Zehin, AA muhabirine, Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtilerek, "Depremle ilgili bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok. Ekiplerimizi herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır tutuyoruz." dedi. 

17.30: Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata belediye binasında çok az kişinin depremi hissettiğini, şu ana kadar bir olumsuzluğun yaşanmadığını dile getirdi.

17.16: Bir yıl sonra aynı noktada deprem oldu. İstanbul'u sallayan deprem, akıllara tam bir yıl önce neredeyse tüm Marmara Bölgesi'nde hissedilen 5.8'lik sarsıntıyı getirdi. Dahası, iki depremin de merkez üssü aynı nokta.

17.07: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Vali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "AFAD verilerine göre; saat 16.38'de merkez üssü Marmara Ereğlisi olan 4.2'lik bir #deprem meydana gelmiştir. İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbulda korkutan deprem İstanbul Valiliğinden ilk açıklama...

16.58: AFAD BAŞKANI'NDAN MEHMET GÜLLÜOÜLU'NDAN UYARI: Afet anında internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarını ya da SMS göndermeyi tercih edin.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ!

16.54: İstanbul Valiliği: Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 

16.49: Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, depreme ilişkin CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. "Tekirdağ'a yakın bölgede olduysa bizi o kadar korkutmaz" diyen Pampal, 'Çünkü bu depremin olduğu bölge 1912 Ganos fayı üzeirnde Tekirdağ civarında 7.3'lük bir deprem kırılması ilk orada başladı. 1939'da Erzincan'a geçip ondan sonra 17 Ağustos'ta kırıldı. Kırılmayan sismik boşluk olarak Marmara'nın ortasında Beni asıl İstanbul adına korkutan Orta Marmara... Silivri' ifadelerine yer verdi.

16.47: AFAD'dan ilk açıklama geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak belirledi.

16.38: Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) İstanbul'da 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. EMSC depremin merkez üssünin Marmara Denizi olduğunu duyurdu. 

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbulda korkutan deprem İstanbul Valiliğinden ilk açıklama...