Gündem Son dakika... İstanbul'da İETT otobüsü direğe vurdu! 8 yolcu yaralandı

Son dakika... İstanbul'da İETT otobüsü direğe vurdu! 8 yolcu yaralandı

07.01.2024 - 12:18 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta İETT otobüsü refüje çıkarak yön tabelası direğine çarptı. Biri hamile yolcu, biri çocuk toplam 8 kişi yaralandı. Araçta sıkışan şoför ise ekipler yaklaşık bir saat süren çalışmasıyla çıkarıldı. Kaza anı, araç içi kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, İETT'den kazaya ilişkin açıklama.

Kaza, bugün saat 11.30 sıralarında D-100 Karayolu Haramidere mevkiinde meydana geldi. Edirne istikametine seyir halinde olan Recep K. yönetimindeki 34 KT 9712 plakalı İETT otobüsü, refüjdeki yön tabelası direğine çarptı.

Haberin Devamı

Kaza nedeniyle otobüsün şoförü araçta sıkışırken 7 yolcu da yaralandı. Yaralanan yolculardan arasında bir çocuk ve bir hamile kadın olduğu öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Otobüs şoförü itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla çıkarıldı.

Son dakika... İstanbulda İETT otobüsü direğe vurdu 8 yolcu yaralandı

Yaralanan yolcular ile şoför, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan yan yol da trafik kontrollü olarak sağlandı.

Kazaya karışan otobüsün yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

İETT'DEN KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İETT'den Esenyurt'taki kazayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün saat 11:45 sularında, kurumumuza ait 34 KT9712 plakalı aracımız, HT29 Kıraç - Esenyurt Metrobüs hattında görev sırasında iken, yan yoldan önüne aniden çıkan otomobile çarpmamak için manevra yapmış ve yol kenarındaki bilgilendirme direğine çarpmıştır. Kaza sebebiyle araç şoförümüz ve 5 yolcu yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır." denildi.

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda İETT otobüsü direğe vurdu 8 yolcu yaralandı

Açıklamada, "Kazayla ilgili teknik soruşturma sürdürülmekte olup, yaralılar ile yakinen ilgilenilmektedir."ifadelerine de yer verildi.

Son dakika... İstanbulda İETT otobüsü direğe vurdu 8 yolcu yaralandı