Gündem Son dakika: Kahramanmaraş'ta içinde 8 kişinin olduğu yangın söndürme uçağı düştü!

Son dakika: Kahramanmaraş'ta içinde 8 kişinin olduğu yangın söndürme uçağı düştü!

14.08.2021 - 19:40 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme uçağı düştü. Enkazına ulaşılan uçakta mürettebattan kurtulan olmadığı bildirildi. Düşen uçak sonrası peş peşe taziye mesajları geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kahramanmaraş'ta Be-200 tipi uçağın düşmesi nedeniyle taziye mesajı iletti.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında, yangın söndürme uçağı düştü. Türkiye’nin yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Rusya’dan kiraladığı Beriev 200 tipi uçakta 3’ü Türk, 5’i Rus, 8 mürettebatın olduğu bildirildi. Kazanın ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Onikişubat ilçesinin kırsal Ilıca Mahallesi yakınlarındaki Almalı mevkisinde saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Yükselen dumanı gören mahalleli, ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye 100 orman işçisi ile 10 arazöz, 1 uçak ve 2 helikopter sevk edildi. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etti.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Kahramanmaraş'taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana'dan havalanan ve kaza kırıma uğrayan Rus yangın söndürme uçağında yaşamını yitiren Türk ve Rus mürettebat için taziyede bulunuldu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'taki yangın söndürme çalışmalarına destek için görev yaptığı esnada kaza kırıma uğrayan Rus uçağındaki mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk. Rus halkına ve Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı



Son dakika: Kahramanmaraşta içinde 8 kişinin olduğu yangın söndürme uçağı düştü

ENGİZEK DAĞI'NA DÜŞTÜ

Müdahale sırasında Türkiye’nin yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Rusya’dan kiraladığı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı, saat 14.30 sıralarında Engizek Dağı yamacına düştü. Adana'dan bölgeye sevk edildiği belirtilen, içinde 3’ü Türk, 5’i Rus, 8 mürettebatın bulunduğu uçağın düştüğü bölgeye, arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Düşen yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı. Düşme sonucu çıkan yangında uçağın büyük tahribat aldığı gözlendi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: UÇAKTA 8 KİŞİ VARDI

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan düşen uçakla ilgili yapılan açıklamada, “Be-200 uçağı Adana yakınlarında iniş yaparken düştü. Kazayı araştırmak üzere bir ekip kaza bölgesine gönderildi.” ifadeleri kullanıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada düşen uçakta 5'i Rus 3'ü Türk toplam 8 personelin bulunduğu belirtildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI DESTEK İÇİN GÖREVLENDİRİLDİLER

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir." denildi.

MÜRETTEBATTAN KURTULAN YOK

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Valiliği’nden, orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağının düşmesiyle ilgili açıklama yapıldı. Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, mürettebattan kurtulan olmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Dulkadiroğlu ilçesi Bertiz bölgesinde ormanlık alanda, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale etmek amacıyla havalanan Rus yangın söndürme uçağı Kısık Vadisi Mevkiinde mürettebatıyla birlikte düşmüştür. Olayın gerçekleştiği andan itibaren olay yerine ekiplerimiz anında sevk edilmiş, ilk bilgilere göre mürettebattan kurtulan olmadığı tespit edilmiştir."

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahale için Adana’dan kalkan Beriev 200 tipi yangın söndüme uçağımızın düşmesi sonucu Türk ve Rus 8 mürettebat hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş'ta düşen yangın söndürme uçağında hayatını kaybeden Türk ve Rus mürettebat için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağ olsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak" dedi. 

UÇAĞIN DÜŞME ANI KAMERADA

Bu arada, uçağın Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahalesi ve sonrasında düştüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Son dakika: Kahramanmaraşta içinde 8 kişinin olduğu yangın söndürme uçağı düştü

UÇAK DAĞA ÇARPTI

CNN Türk yayınında verilen bilgilere, uçağın müdahale etmeye giderken dağa çarptığı ve bu nedenle düştüğü bildirildi.

UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Beriev Be-200, Altair Beriev tarafından üretilen Rus yapımı bir amfibyen jet uçağıdır. Uçak, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmıştır. Uçak, saatte 150-190 kilometre hızla 14 saniyede doldurduğu 12 ton suyu taşıyabilme kapasitesine sahip.

Haberin Devamı

Son dakika: Kahramanmaraşta içinde 8 kişinin olduğu yangın söndürme uçağı düştü
(Düşen uçak Temmuz ayında Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan orman yangına müdahalede görev almıştı)

Son dakika: Kahramanmaraşta içinde 8 kişinin olduğu yangın söndürme uçağı düştü