Gündem Son dakika! Kahramanmaraş'tan sonra bir deprem de Gaziantep'te: 6.6

Son dakika! Kahramanmaraş'tan sonra bir deprem de Gaziantep'te: 6.6

06.02.2023 - 05:14 | Son Güncellenme:

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son dakika Kahramanmaraştan sonra bir deprem de Gaziantepte: 6.6

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük depremin ardından, bir deprem de Gaziantep de hissedildi. Saat 04.36'da Nurdağı ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 6.5 olarak ölçülürken, sarsıntının derinliği 9.77 kilometre... 

Haberin Devamı

6.5'lik depremden hemen önce 04.28'de 6.6'lık bir deprem meydana gelmişti. 

VALİ DAVUT GÜL'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi yaptığı açıklamada, "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

DEPREMİN OLDUĞU FAY TANIDIK

Doğu Akdeniz-İyon Denizi fay hattı sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir fay. Fay hattı Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 6.6 olmak üzere birçok artçı deprem meydana geldi.

Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te en büyüğü 6.6 olmak üzere birçok artçı sarsıntı yaşandı.

Haberin Devamı

Bölgedeki sarsıntılar sürüyor. Yetkililer bölgedeki yapılara girmenin tehlike oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Afet ve acil durumlarda iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesi hayati önemdedir. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının" sözleri kullanıldı.

Bakan Soylu: 22 artçı deprem meydana geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Merkezi'nden yaptığı açıklamasında bölgede 22 artçı depremin yaşandığını belirtti ve artçıların süreceğine işaret etti.

Bakan Soylu, en büyüğü 6,6 büyüklüğündeki sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.