Gündem Son dakika... Kalaslı saldırgan davasında karar! 5 TL'yi beğenmeyip dehşet saçmıştı

Son dakika... Kalaslı saldırgan davasında karar! 5 TL'yi beğenmeyip dehşet saçmıştı

24.03.2021 - 12:20 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre, Galata Köprüsü alt geçidinde para istediği kişilerle tartışmaya giren ve bir kişiyi başına kalasla vurarak öldüren Doğan Uslu müebbet ve 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık mahkemede yaptığı son savunmasında, “İşi olan bir insanım kimseden para istemedim. Şimdiye kadar da kimseye saldırmadım. Dolayısıyla atılı suçu işlemedim” dedi.

Son dakika... Kalaslı saldırgan davasında karar 5 TLyi beğenmeyip dehşet saçmıştı

Beyoğlu’nda Galata Köprüsü’nün alt geçidinde 4 Ekim 2020 tarihinde 2’si kadın 4 kişinin yolunu keserek para isteyen ve yerden aldığı kalasla Hüseyin Sezer’in başına vurarak ölümüne neden olan sanık Doğan Uslu’nun yargılanmasına devam edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Doğan Uslu ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık, suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Haberin Devamı

 

“KORUMA İÇGÜDÜSÜ”

Sanık avukatı ise yaptığı savunmada, maktul Hüseyin Sezer ve arkadaşlarının müvekkilinin ayağı sendelediği için güldüklerini söyleyerek, “Kendisine gülünmesi ile ilgili davranışı kendisine yedirememiş, nedenini sormuştur. Arada çıkan tartışma sonrası grup müvekkilime saldırması üzerine koruma içgüdüsü ile hareket etmiştir” dedi.

Müvekkilinin iddia edildiği gibi para istemediğini söyleyen avukat, “Kimsenin 5-10 lirasına muhtaç değildir” dedi. Savunmanın ardından son sözü sorulan sanık Doğan Uslu, “Ben işi olan bir insanım, herhangi bir kimseden şimdiye kadar bir para istemedim. Şimdiye kadar kimseye saldırmadım. Dolayısıyla atılı suçu işlemedim” dedi. Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanığı, “kasten öldürme” ve “nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlarından müebbet ve 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı