Gündem Karadeniz Ereğli'de 'Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi

Karadeniz Ereğli'de 'Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi

22.11.2023 - 15:46 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu meydana gelen heyelan ve sel afetleri nedeniyle genel hayatı etkili afet bölgesi ilan edildi.

Karadeniz Ereğlide Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Zonguldak ilimizde 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel afetleri nedeniyle:

Haberin Devamı

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan tespitlere göre 133 çatı uçması tespit edildi.

* Defterdarlık Zarar Tespit Gurubunca yapılan zarar tespitlerinde şu ana kadar 54 konut ve 226 işyeri zarar gördü.

* AFAD İl Müdürlüğünce yapılan etüdlerde heyelandan 10 konutun etkilendiği, 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandı.

* Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördü.

Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi.

4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 11 vatandaşımızın da kayıp olduğu Karadeniz Ereğli’sinde AFAD Gönüllülerimiz sokakları temizliyor, su basan iş yeri ve evlerde hayatın normale dönmesi için canla başla çalışıyor.

Haberin Devamı

Karadeniz Ereğli’sindeki hemşehrilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

AFAD Gönüllülerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Karadeniz Ereğlide Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi

ZONGULDAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım’da fırtınada batan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisinin kayıp 11 mürettebatını arama çalışması devam ederken konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Zonguldak Valiliği'nin açıklamasında da, “19 Kasım 2023 tarihinde yurt genelinde meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle; Rusya Temruk Limanı'ndan 12 personeliyle İzmir Aliağa’ya sefere çıkan KAFKAMETLER isimli ticari gemi, kötü hava koşulları nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı önlerine demirlese de fırtınanın etkisiyle sürüklenerek mendireğe çarparak batmıştır. 22 Kasım 2023 tarihinde kayıp 11 şahsa yönelik icra edilen arama kurtarma görevine devam edilmektedir”denildi.

Valilik ayrıca sahil güvenlik ekiplerinin karada ve deniz yüzeyindeki çalışmalara ilişkin video da paylaştı. (Ayhan ACAR)