Gündem Son dakika: Kırklar Dağı'ndaki konutlar yıkılıyor!

Son dakika: Kırklar Dağı'ndaki konutlar yıkılıyor!

29.12.2017 - 10:49 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki konutlar büyükşehir belediyesinin kontrolünde yıkılmaya başlandı.

Son dakika: Kırklar Dağındaki konutlar yıkılıyor

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapımına başlanan, sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabı için yıkım kararı verildi. Sur Belediyesi tarafından 2 gün önce inşaatı yapan Kırklardağı İnşaat Şirketi'ne gönderilen yazıda, 4 bloktaki 80 konutun 10 gün içinde yıkımının yapılması, aksi takdirde gerekli işlemin belediye tarafından yapılacağı ve masrafların yüzde 20 fazlasıyla şirketten tahsil edileceği belirtildi. Konutların yıkımına bu sabah başlandı.

Haberin Devamı

PROJEDEN 'PKK'YA FON AKTARILDIĞI' İDDİASIYLA DAVA AÇILDI
Kırklar Dağı tepesinde iki şirket tarafından başlatılan 725 konutluk projeden terör örgütü PKK'ya fon aktarıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmada, 32 sanık hakkında 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'Nitelikli yağma' suçlarından 15'er yıldan 25'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede dönemin Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da sanıklar arasında bulunurken, yargılamaya Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

SOSYAL TESİSLER DE YER ALACAKTI
Daha önce kapatılan Bağıvar Belediyesi sınırlarında bulunan Kırklar Dağı, 2001 yılında imara açılmış ve imarda eğitim tesisi olarak gösterilmiş, 2008 yılında imar planı revize edilmiş ve 2009 yılında da yapı için ruhsat verilmişti. Merkez Sur Belediyesi'nin de onayıyla Kırklar Dağı'na ilk etapta '1+1' ve '2+1' olarak 10 katlı, 4 blokta, 80 konut yapılması; ikinci etapta ise 15 katlı bloklarda toplam 600 konut ile birlikte 27 katlı bir otel, yüzme havuzu, tenis kortu, sentetik buz pisti, 2 büyük süs havuzu, amfitiyatro, öğrenci yurdu, alışveriş merkezi, cami, gezi alanları ve park orman yapılması planlanmıştı.

Haberin Devamı