Gündem Son dakika! Kış Kartalı Harekatı'nın detayları ortaya çıktı

Son dakika! Kış Kartalı Harekatı'nın detayları ortaya çıktı

02.02.2022 - 15:03 | Son Güncellenme:

Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Kış Kartalı Harekatı'nın detayları ortaya çıkıyor. Kış Kartalı Harekatı'nda 60 civarındaki hava aracı görev aldı, 3 farklı bölgedeki 80'e yakın hedef tahrip edildi. Terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir binanın da harekatla vurulduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak ve Suriye kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına düzenlediği "Kış Kartalı Harekatı"nın detayları ortaya çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Bakan Akar'ın beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ettiği harekat ile teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargah ve sözde eğitim kampları tahrip edildi. Diğer harekatlarda olduğu gibi gerek planlama gerek icra aşamasında çok hassas davranılan harekatla sadece teröristler ve onlara ait hedefler vuruldu.

Haberin Devamı

3 FARKLI BÖLGE 80 HEDEF

Sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilen 'Kış Kartalı Harekatı'nda büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı. Harekatta 6 farklı üsten kalkan savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol uçağı ile İHA/SİHA'lar görev aldı. Uçaklar 165 kilometre derinlikteki Karacak, 85 kilometre derinlikteki Sincar ve 9 kilometre derinlikteki Derik'te hedefleri eş zamanlı olarak tam isabetle vurdu. 60 civarındaki hava aracının görev aldığı 'Kış Kartalı Harekatı'nda 3 farklı bölgede 80'e yakın hedef tahrip edildi.

ART ARDA PATLAMALAR

Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatla teröristlere ait mühimmat depoları da vuruldu. Vurulan hedeflerde art arda çoklu patlamalar meydana geldi.

SÖZDE YÖNETİCİLERİN TOPLANTI BİNASI VURULDU

Haberin Devamı

Harekatın düzenlendiği bazı yerlerde teröristlerin, sivil halkı 'canlı kalkan' olarak kullanmaya çalışsa da Mehmetçiğin hassasiyeti sayesinde bunu başaramadığı vurgulandı. Ayrıca terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı binanın da vurulduğu belirtildi.