Gündem Kocaeli'nde sanayi tüpü patladı: 2 ölü, 6 yaralı

Kocaeli'nde sanayi tüpü patladı: 2 ölü, 6 yaralı

18.03.2024 - 16:08 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir fabrikada sanayi tüpünün patlaması neticesinde 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Kocaelinde sanayi tüpü patladı: 2 ölü, 6 yaralı

Edinilen bilgiye göre, Pelitli Mahallesi mevkiinde faaliyet gösteren bir fabrikada sanayi tüpü patladı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese gelen ekipler, 2 kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Yaralanan 6 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün 112 Acil Çağrı Merkezine iletilen ihbara göre, Gebze Pelitli mevkiinde bulunan bir fabrikada sanayi tüpünün patladığı bilgisi alınır alınmaz Vali Seddar Yavuz'un talimatları doğrultusunda bölgeye güvenlik güçleri, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirilmiştir. Bölgeden alınan ilk bilgilere göre 2 vatandaşımızın patlama anında vefat ettiği, 6 kişinin de yaralı olarak çevredeki hastanelere sevk edildiği anlaşılmıştır. Olay bütün yönleriyle incelenmekte olup, vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" denildi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı beton üretim fabrikasında meydana gelen sanayi tüpü patlamasında ölen kişilerin Osman Üçüncü ve Ahmet Bali olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından çıkan yangın da itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Haberin Devamı

5 YARALI TABURCU OLDU

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı beton üretim fabrikasında meydana gelen sanayi tüpü patlamasında, yaralılardan 5’i hastanedeki tedavileri sonrası taburcu oldu. Yaralılardan birinin ise Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

Patlamada hayatını kaybeden Osman Üçüncü ve Ahmet Bali’nin cansız bedenleri ise cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesi sonrası otopsi için Gebze Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ÖLENLERDEN BİRİ ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU BAŞKANIYMIŞ

Hayatını kaybeden Osman Üçüncü'nün şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ahmet Bali'nin de çalışan olduğu ortaya çıktı. Şirketinin bünyesindeki firmalara malzeme üretimi yapan Gebze'deki fabrikada Üçüncü ve Bali'nin bir sanayi tüpü üzerinde çalıştıkları ve bu sırada ilk belirlemelere göre tüpe fazla basınç yüklenmesi sebebiyle patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın sebepleriyle ilgili araştırma sürüyor.

Osman Üçüncü'nün cenazesinin yarın İstanbul Pendik'te Reşat Üçüncü Camisi'nde kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi.