Gündem Malatya'da peş peşe 5.2 ve 4.7'lik iki deprem

Malatya'da peş peşe 5.2 ve 4.7'lik iki deprem

23.11.2023 - 17:54 | Son Güncellenme:

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin hemen arkasından 4.7'lik bir sarsıntı daha yaşandı. Bakan Yerlikaya 'Saha taramalarımız başlamıştır, gelişmeleri yakından takip ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; saat 17.46'da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.99 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. Saat 17.49'da ise 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Alınan bölgeye göre deprem çevre illerde de hissedildi.

Haberin Devamı

AFAD: AN İTİBARIYLA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD'dan yapılan açıklamada "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır." ifadeleri yer aldı.

Malatyada peş peşe  5.2 ve 4.7lik iki deprem

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Malatyada meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız sahada gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Malatya İli Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır.

Haberin Devamı

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakan ı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülerek depremin hissedildiği bilgisi alınmış, bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

MALATYA VALİSİ ERSİN YAZICI

Malatya Valisi Ersin Yazıcı CNN Türk'e bağlanarak yaptığı açıklamada vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Şu an için bize bildirilmiş bir can kaybı haberi yok. Yahut yıkım haberi yok. Bir çağrıda bulunmak isterim. Hasarlı binaları kullananlar oluyor. Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak durun" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN VALİSİ OSMAN VAROL

Adıyaman Valisi Osman Varol, "Deprem burada da hissedildi. Bölge olarak da Adıyaman sınırına yakın. Çok şükür yaptığımız saha taramalarında olumsuz bir duruma rastlanmadık. Yarattığı o korku dışında bir hasar yok. Ağır hasarlı binalar tehlike arz edebilir ancak onlarla ilgili de bir yıkılma haberi bize ulaşmadı." bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI'NINDA AÇIKLAMA

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 'Yüzeye yakın bir deprem olarak aktarıldı bize. Temennimiz şu ana kadar bize olumsuz bir şey intikal etmedi. İnşallah arkası da gelmez, temennimiz bu yönde. Şu an bir geri bildirim yok. Şu ana kadar bana ve bizim çağrı merkezlerimize gelen olumsuz bir durum söz konusu değil." açıklamasında bulundu.

MALATYA DEPREMİ ARTÇI BİR DEPREM Mİ?

CNN Türk'e konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu bilgileri aktardı: 2023 depremi olmadan önce Pötürge'den Batı'ya doğru bir gerilimin olduğunu söylemiştik.Bu depremler hasarlı binalarda zarar yol açabilir. Ancak eğer merkez üssü Battalgazi ise öyle değerlendirmek gerekiyor. O zaman müstakil bir depremdir. Marmara Depremi'nin tetiklemesi mümkün değil, öyle ki Adana'daki depremi de tetiklemesi mümkün değil. Dokunacağı yakın bölgeleri tetikleyebilir ancak.

Haberin Devamı

AFAD'DAN UYARI

AFAD yayınladığı uyarıda, "DİKKAT 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4.5 ve üzeri artçı depremler meydana gelmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güner yaptığı açıklamada, "Bir artçı deprem olarak düşünüyoruz. Şu an bize bir yıkım ya da can kaybı bilgisi ulaşmadı. Umarız da ulaşmaz. Bu tür artçıların şiddetleri biraz artınca yıkımlar da söz konusu oluyor.

 

Malatyada peş peşe  5.2 ve 4.7lik iki deprem

KAHRAMANMARAŞ’TA DA HİSSEDİLDİ

Malatya merkezli iki 5,2 ve 4,7 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş’ta da hissedildi. Özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı.

Malatya depremleri sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar gelmedi. Ekiplerimizle irtibat halindeyiz” dedi.