GündemSon dakika... Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda ile art arda uyarı

Son dakika... Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda ile art arda uyarı

23.07.2021 - 09:25 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde bugün yağışların yerel düzeyde kuvvetli olması bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde ise; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir ile Tekirdağ'ın doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Öte yandan İstanbul Şile ve Kocaeli Kandıra sahillerde bulunan tüm plajlarda yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can emniyetini sağlamak için gün boyu denize girmek yasaklandı.

Son dakika... Meteorolojiden İstanbul dahil çok sayıda ile art arda uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Toroslar mevkisi ile Burdur çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği, diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. 

Haberin Devamı

Yağışların Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel düzeyde kuvvetli olması öngörülüyor. 

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. 

Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Son dakika... Meteorolojiden İstanbul dahil çok sayıda ile art arda uyarı

İSTANBUL'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. 

Parçalı bulutlu hava öngörülen bölgenin doğusunda yer yer çok bulutlu hava tahmin ediliyor. 

Haberin Devamı

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülüyor.

ŞİLE'DE DENİZE GİRME YASAĞI UZATILDI

Şile'de sahillerdeki yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can emniyetini sağlamak için gün boyu denize girmek yasaklandı.

İlçede bugün rüzgarın kuzey doğudan 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliğinin ise 1 ila 2 metre olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Şile ilçesi Ayazma ve Kızılcaköy Plajı'nda serinlemek için denize giren 2'si yabancı uyruklu 5 kişi, bir anda dalgalara kapılıp gözden kaybolmuştu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı çalışmada, 1 kişi kurtarılırken, 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına ise havanın kararması üzerine ara verilmişti. 

KANDIRA

Kandıra Kaymakamlığı tarafından, ilçe genelinde bulunan tüm plajlarda olumsuz hava koşulları ve dalgalar nedeniyle denize girişler tamamen yasaklandı. 

Dün akşam saatlerinde yasak olmasına rağmen denize giren 59 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Denizde kaybolan 22 yaşındaki  Özcan Demir'i arama çalışmaları ise devam ediyor.

Son dakika... Meteorolojiden İstanbul dahil çok sayıda ile art arda uyarı

KARS, AĞRI, IĞDIR VE ARDAHAN İÇİN SAĞANAK UYARISI

Haberin Devamı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava az bulutlu, zamanla parçalı ve kuzey kesimler çok bulutlu olacak.

Öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 33, Erzincan'da 32, Ağrı, Kars ile Erzurum'da 29 ve Ardahan'da 23 derece olacağı tahmin ediliyor.