Gündem Son dakika... Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da beklenen yağış başladı

Son dakika... Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da beklenen yağış başladı

07.12.2021 - 15:24 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul'da beklenen yağmur, etkisini göstermeye başladı. Marmara Bölgesi yağışları yarın da devam edecek. Yağışlı hava nedeniyle mesai bitiminde kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 78’e çıktı. Öte yandan uyarılarının ardından Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da da sağanak yağış etkili oluyor.

Son dakika... Meteoroloji uyarmıştı İstanbulda beklenen yağış başladı

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş dışında), İç Anadolu (Sivas dışında) ile Batı Karadeniz'in (Sinop dışında) yağmur ve sağanak, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Konya'nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli, Muğla, Antalya çevreleri, İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri, Balıkesir'in batı kıyıları ile Isparta’nın güney, Burdur'un doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul ve Ankara'da bugün ve yarın da gök gürültülü sağanak bekleniyor. İzmir'de perşembe gününe kadar yağmur var.

TRAFİK YÜZDE 78 OLDU

Etkili olan yağışla birlikte gün içerisinde hafta içi olmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Mesai bitmeden erken eve gitmek isteyen vatandaşlar, yağışın da etkisiyle yoğunluk oluşturdu. Trafik yoğunluğu saat 17.00 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasında trafiğin yüzde 78 olduğu görüldü.

Haberin Devamı

E-5 VE TEM'DE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Yoğunluğun Küçükçekmece mevkii Avcılar istikameti, Bakırköy-Şirinevler arası Ankara ve Edirne istikameti, Basın Ekspres Başakşehir istikameti, TEM Otoyolu Bahçeşehir Mevki Ankara istikameti, TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa ve O-3 Bağlantı Yolu Otogar mevkiinde yoğun trafiğin olduğu görüldü.

TRAKYA’DA SAĞANAK

Öte yandan Trakya’da da beklenen yağış etkisini gösteriyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yağış sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri su biriken yerlerde rögar kapaklarını açtı.

Öte yandan dışarıda olan vatandaşlar şemsiyeleriyle yağmurdan korunmaya çalışırken, hazırlıksız yakalananlar da korunmak için otobüs durağı gibi alanlara sığındı.