Gündem Son dakika: MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon!

Son dakika: MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon!

15.11.2017 - 19:02 | Son Güncellenme:

İstanbul'da DHKP-C'nin aranan kadın tetikçisi Çifte tabancanın namlularına mermileri sürdü, suikaste giderken yakalandı.

Son dakika: MİT ve Emniyetten ortak operasyon

İSTANBUL-İstanbul’da, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik olarak düzenlenen operasyonda, aranan örgüt üyeleri listesinde bulunan Gülhan Sağaltıcı isimli kadın terörist namlularına mermi sürülmüş çifte tabancayla hedefe giderken yakalandı.

Haberin Devamı

Örgütün suikast ve silahlı terör eylemi kanadı olarak bilinen SPB (silahlı propaganda birliği) yapılanması içerisinde sorumlu olarak yer aldığı öğrenilen kadın teröristin, suikast eylemi için hazırlık yaptığı hücre evinden çıktıktan bir süre sonra takip edilerek gözaltına alındığı öğrenilirken, üzerinden çıkan tabancalarla birlikte el konan hafıza kartlarında ise eylem talimatları tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri dün sabah Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)ından gelen bir istihbaratla alarma geçti. Terör örgütü DHKP-C içerisinde Silahlı Propaganda Birlikleri (SPB) üyesi olarak yer alan Gülhan Sağaltıcı isimli kadın teröristin güvenlik güçlerine yönelik olarak silahlı suikast eylemi yapacağı bilgisi üzerine alarma geçen TEM ekipleri, gelen istihbarat doğrultusunda önce kadın teröristin kaldığı adresi belirledi. Maltepe Gülsuyu'nda bir örgüt evinde bulunduğu tespit edilen kadın teröristin adresinin önünde pusuya yatan ekipler, kadın teröristin adresten çıkmasıyla birlikte harekete geçip kendisini bir süre takip etti.

Haberin Devamı

Güvenlik gerekçesiyle, örgütün mücavir alanı olarak bilinen Gülsuyu mahallesinden uzaklaşması sonrasında harekete geçerek kendisini durdurup etkisiz hale getiren antiterör timi, çantasında bulunan silahlarına davranamadan kadın terörist Sağaltıcı'yı yakalayarak gözaltına aldı. Etkisiz hale getirilen suikastçi teröristin üzerinden, namlularına mermi sürülmüş halde 7.65 mm çapında 2 tabanca bulan ekipler, çantasında yaptığı aramalarda ise özel yazılımla korunaklı hale getirilmiş 2 adet dizüstü bilgisayar, şifreli programlarla korunaklı hale getirilmiş içinde eylem talimatı içerdiği tespit edilen 4 hafıza kartı ele geçirildi.

Vatan caddesinde bulunan TEM Şube'ye götürülerek sorguya alınan Sağıltıcı'nın, ele geçirilen şifreli bilgisayar ve hafıza kartlarında şifreleri kırılarak yapılan ilk incelemelerde örgüt içerikli eylem talimat ve planlarına ulaşan polis, SBP'nin sorumlu isimlerinden birisi olarak arananlar listesinde bulunan kadın teröristin yakalanmasıyla genişlik kazandırdığı soruşturmada Sultangazi'de 6 ayrı adrese de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Aranan 6 ismi adreslerinde bulamayan TEM ekipleri çalışmalarını sürdürürken, yine sabah saatlerinde örgüte yönelik bir operasyon bilgisi de Belçika'dan geldi. Brüksel'de Belçika polisi tarafından düzenlenen operasyonda 1999 yılında Ulucanlar cezaevinde yaşanan isyanlarla ismi gündeme gelen ve hakkında uluslararası arama kararı bulunan örgüt üst düzey yöneticilerinden Erdal Gökoğlu adlı terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı