Gündem Son dakika! MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon! İsmail Okkalı ve Ayşe Özalp yakalandı

Son dakika! MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon! İsmail Okkalı ve Ayşe Özalp yakalandı

25.03.2021 - 14:55 | Son Güncellenme:

Haklarında FETÖ üyeliğinden tutuklama kararı bulunan İsmail Okkalı ve Ayşe Özalp, MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla KKTC’den Türkiye’ye getirildi.

Son dakika MİT ve Emniyetten ortak operasyon İsmail Okkalı ve Ayşe Özalp yakalandı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, hakkında İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ üyesi olma suçundan tutuklama kararı bulunan İsmail Okkalı 17 Mart'ta, hakkında Adana 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından aynı suçtan tutuklama kararı verilen Ayşe Özalp 24 Mart'ta KKTC'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Haberin Devamı

İsmail Okkalı'nın, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanmasında "örgüte ev temin eden" kişilerden olduğu belirtildi.

FETÖ'NÜN "SÖZDE MAHREM İMAMI" HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla KKTC'den Türkiye'ye getirilen FETÖ askerlerden sorumlu sözde mahrem imamı İsmail Okkalı hakkında iddianame hazırlandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki  kripto yapılanmasında "örgüte ev temin eden" kişilerden olduğu belirtilen sözde  mahrem imam İsmail Okkalı hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"nden yürütülen  soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede FETÖ'nün cebir, şiddet ve diğer hukuk dışı  yöntemleri kullanarak devlet otoritesini baskı altına almayı, zaafa uğratmayı,  yönlendirmeyi, alternatif otorite olarak ortaya çıkmayı, devlet otoritesini ele  geçirmeyi, sonuç olarak demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye  Cumhuriyeti'ni sona erdirmeyi hedefleyen terör örgütü olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İsmail Okkalı FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden birkaç  gün sonra da sosyal medya hesabından örgütü savunan paylaşımlar yaptığı  kaydedilen iddianamede, Kahramanmaraş'ta 2017 yılındaki FETÖ operasyonunda  yakalanan bir şüpheliden ele geçirilen bilgisayar hafıza kartında bu kişinin  isminin yer aldığı belirtildi.

Hafıza kartında FETÖ'nün çeşitli şehirlerdeki "güvenli ev" olarak  adlandırılan ve örgüt üyelerine kullandırılan evlerin sahipleriyle ilgili  bilgilerin bulunduğu ifade edilen iddianamede, İsmail Okkalı’nın evini örgüt  mensuplarına kullandırttığı kaydedildi.

İddianamede, İsmail Okkalı’nın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan  cezalandırılması istendi.

Haklarında FETÖ üyeliğinden tutuklama kararı bulunan İsmail Okkalı ve Ayşe Özalp, geçen hafta MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla KKTC'den Türkiye'ye getirilmişti.

 

 

 

Yazarlar