Gündem Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın kritik ismi öldürüldü

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın kritik ismi öldürüldü

23.05.2022 - 10:41 | Son Güncellenme:

MİT operasyonuyla, terör örgütü PKK/HPG'nin sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha genel sorumlusu terörist Mehmet Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Musul'da etkisiz hale getirildi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, MİT'in son operasyonuna ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Son dakika MİTten nokta operasyon: PKKnın kritik ismi öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK-HPG Mahmur-Kerkük-Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan’ı, Musul/Mahmur’da etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

MİT, 2021 yılı itibarıyla PKK Mahmur-Kerkük-Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu olarak görevlendirilen Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan’ı terörün kuluçka merkezi haline gelen Mahmur Kampı’nda, Hacı Mirza Ali adına düzenlenmiş bir sahte kimlikle yaşadığını belirledi.

Bu tespitten sonra MİT, saha ajanlarından gelen bilgileri dikkatlice değerlendirerek Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan’ı odağına alan bir operasyon planlandı.

Nihayetinde Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan’ı 21 Mayıs 2022 tarihinde Mahmur’da MİT elemanlarının da yer aldığı spesifik bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Son dakika MİTten nokta operasyon: PKKnın kritik ismi öldürüldü

HPG KONSEY ÜYESİYDİ

Mehmet Erdoğan, aynı zamanda, ülkemize yönelik PKK bünyesinde silahlı/bombalı eylemleri yöneten HPG Komuta Konseyi’nin yöneticisi olarak faaliyet göstermekteydi.

Haberin Devamı

Mehmet Erdoğan, uzun yıllar PKK Medya Savunma Alanlarına bağlı Hakurk Eyalet Sorumlusu ve Avaşin Eyalet Sorumlusu olarak görev yaptı. Mehmet Erdoğan, Avaşin ve Hakurk’ta bulunduğu dönemde ülkemize yönelik çok sayıda terör eyleminin bizzat planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak sorumluluk üstlendi.

Mehmet Erdoğan, örgüte katıldığı 1990lı yıllarda Ağrı Dağı ve İran/Makü-Dambat Grupları Sorumlusu olarak, 2000’li yıllarda da Serhat Eyalet Gücü Sorumlusu olarak çok sayıda terör eyleminin emrini verdi.

Son dakika MİTten nokta operasyon: PKKnın kritik ismi öldürüldü

HER YERDE ARANIYORDU

Mehmet Erdoğan, 1990’lı yıllardan itibaren çok sayıda sivil ve askerin şehit edilmesi eylemlerinin talimatını verdiği için “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme” ve “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma” suçlarından aranıyordu.

 "KARAYILAN, BAYIK SEVİYESİNDE"

CNN Türk yayınında konuşan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, MİT'in son operasyonuna ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Ağar'ın açıklamaları şöyle:

PKK şu an büyük bir şok yaşıyor. PKK'nın şu an etkili bölgelerinde uygulayıcı ismi etkisiz hale getirildi. Hem tartışmaları bölgelerde hem hem de enerji hattını koordine ediyordu. Aynı Murat Karayılan ve Cemil Bayık seviyesinde.. Bence büyük bir başarı. Mahmur'da yaşıyor, sahte isimle faaliyetle gösteriyordu. Kod isminin altında da sahte isim kullanıyordu. MİT'in saha ajanlarının bilgileri doğrultusunda etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Geçmişine bakıyorsunuz 90'lı yıllarda Ağrı Dağı'nda sorumlu. Sonrasına bakıyorsunuz sınır bölgelerinde sorumlu. Pek çok eylemden sorumlu. Son derece derin ve kirli bir adam. PKK'nın sahada en önemli adamlarından bir tanesi...

GİZLİLİK İÇERİSİNDE GİZLİLİK ÜRETEN FİGÜR

Bu son derece önemli. Örgütün tüm moralini, inancını kırmak adına son derece etki odaklı bir operasyon. Gizliliğin içerisinde gizlilik üreten bir figür bu. Kendi örgütü içinde bile kendisini gizleyen bir adam etkisiz hale getiriliyor.