Gündem Son dakika... MSB: 1 Mart'tan bu yana 231 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika... MSB: 1 Mart'tan bu yana 231 terörist etkisiz hale getirildi

26.03.2021 - 13:04 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı, 1 Mart'tan itibaren yurt içi ve sınır ötesinde 231 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son dakika... MSB: 1 Marttan bu yana 231 terörist etkisiz hale getirildi

SEYFETTİN ERSÖZ / Ankara

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen basın toplantısında başta terörle mücadele olmak üzere son gelişmelerle ilgili ayrıntılar paylaşıldı. Binbaşı Pınar Kara tarafından yapılan sunumda öne çıkan başlıklar şöyle:

Haberin Devamı

231 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

* 1 Mart’tan bu yana yurt içinde ve sınır ötesinde 231 terörist etkisiz hâle getirildi.
* Suriye Harekât Alanlarında DEAŞ terör örgütü mensupları dâhil olmak üzere Mart ayı içerisinde 183 terörist, komandolar tarafından etkisiz hâle getirildi.
* Mart ayı içerisinde, hudutlarda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan toplam 5 bin 867 şahıs yakalanmış, 19 bin 722 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Bu şahıslar arasında 5’i FETÖ olmak üzere toplam 15 terör örgütü mensubu yakalandı.

İDLİB'DEKİ SALDIRILARA KINAMA

* Hastaneyi bile vuracak kadar gözü dönen; çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivillere yönelik insanlık dışı ve canice saldıranları şiddetle ve esefle kınıyor ve dünyanın bu insanlık suçuna sessiz kalmaması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bölgede masum ve mazlumları gözeterek Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

FETÖ İLE MÜCADELE

15 Temmuz 2016’dan itibaren 21 bin 494 personel ihraç edildi, 3 bin 173 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir. 1 Ocak 25 Mart 2021 tarihleri arasında; 712 personel kamu görevinden çıkarılmış, 101 emekli personelin rütbesi geri alınmış, 44 personel göreve iade edilmiştir, 3 emekli personelin rütbesi/unvanı iade edilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra personel destekleme oranlarında meydana gelen azalma nedeniyle o dönemden itibaren 113.430 personel temin edilmiştir.

"TEDBİRLER ALINACAK"

Güvenlik kaynakları da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya kontrolündeki bölgelerden Suriye'nin kuzeyindeki güvenli alanlara yapılan saldırılarla ilgili Rusya'ya bildirimde bulunulduğu belirten kaynaklar, "Dönem dönem istenmeyen olaylar yaşanıyor. Biz mutabakat kapsamında üzerimize düşen tedbirleri alıyoruz. Milli Savunma Bakanımız ile Rusya Savunma Bakanı arasında dün bir telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmede Suriye sahasında yeni tedbirlerin alınması için mutabakata vardık" dedi. Kaynaklar, söz konusu görüşmede, İdlib'de Rusya ile yapılan ortak devriyelerin önümüzdeki dönem için tekrar gündeme gelmesinin ele alındığını kaydetti.

Haberin Devamı

"KIRMIZI HAT" DAHA HAYATA GEÇMEDİ

Doğu Akdeniz ve Ege'deki krizlerle ilgili, Türkiye ile Yunanistan arasında, sürekli iletişim halinde olmak için "direkt hat" (kırmızı hat) uygulaması ile ilgili ise kaynaklar, "Bu konuda çalışma var ancak, fiiliyata henüz geçmedi" yanıtı verdi.

CELP VE SEVK TARİHLERİNDE ERTELEME YOK

Artan koronavirüs vakalarına karşı TSK ve MSB'de ek tedbirlerin alındığı belirten kaynaklar, celp ve sevk tarihlerinde bir erteleme yapılmayacağını söyledi. Kaynaklar, MSB'de aşılama çalışmalarının Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sürdüğünü söyledi.