Gündem Son dakika haberler: Muğla'da can pazarı! Yol kapandı, evler tahliye ediliyor

Son dakika haberler: Muğla'da can pazarı! Yol kapandı, evler tahliye ediliyor

28.06.2021 - 16:38 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, Muğla'nın Ula ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık ve makilik alanda çıkan yangını ekipler kontrol altına almaya çalışıyor. Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise Muğla-Fethiye kara yolunu ulaşıma kapattı. Jandarmalar ise yakındaki evleri tahliye etmeye başladı. İşte son dakika olayın gelişmeleri...

Son dakika haberine göre, Muğla'nın Ula ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın nedeniyle yakındaki evler tahliye edilmeye başlandı, dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Muğla-Fethiye kara yolunun kenarındaki Çıtlık mevkisinde bulunan ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Haberin Devamı

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor. Çevre ilçelerde konuşlu 3 yangın söndürme helikopteri de bölgeye gelerek alevlere su bırakmaya başladı. Ekipler, yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun çaba gösteriyor. Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise Muğla-Fethiye kara yolunu ulaşıma kapattı.

VATANDAŞLAR DA DESTEK VERİYOR

Jandarmalar ise yakındaki evleri tahliye etmeye başladı. Dumandan etkilendikleri belirlenen kişiler jandarma ekiplerince evlerden çıkarıldı. Ambulanslara götürülen dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale ediyor. Çok sayıda mahalle sakini bahçe hortumlarıyla su sıkarak alevlerin evlerine ulaşmasına engellemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

'HER AN BİR FACİA İLE KARŞI KARŞIYA GELEBİLİRDİK'

Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, CNN Türk canlı yayınında yangınla ilgili açıklama yaptı. Türkler, yangının bin 500 kişinin yaşadığı bir bölgede çıktığını belirterek, "Şu an için bir can kaybımız veya yaralı yok. Tahliye yapılması düşünüldü, çok yakındı yerleşim alanına yangın. Tahliye yapmadan kurtardık. 2 evin yakınındaydı, onları misafir ettik. Yangının mangaldan çıkmış olabileceği düşünülüyor. Şu anda 2 dönümün üzerinde alan kül olmuş durumda, toplamda 4 bin metrekarelik alan zarar gördü. Yangın kontrol altına alınmış durumda. Vatandaşlara yol kenarına yanıcı madde atılmaması konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Meteoroloji uyarmıştı. Hava sıcaklığı da artışa geçmiş durumda. Her an bir facia ile karşı karşıya gelebilirdik. Vatandaşları dikkatli olmaları yönünde, mangal yakmamaları konusunda uyarıyoruz. Rüzgar var, yangını körükledi" diye konuştu.