Gündem Son dakika... Örgüte darbe! SİHA'lar vurdu, sayı 42'ye yükseldi

Son dakika... Örgüte darbe! SİHA'lar vurdu, sayı 42'ye yükseldi

29.04.2021 - 09:52 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde icra edilen operasyonlarda tespit edilen 5 PKK'lı teröristin SİHA'lar ile vurularak etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Son dakika... Örgüte darbe SİHAlar vurdu, sayı 42ye yükseldi

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Haberin Devamı

Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında tespit edilen 5 PKK’lı terörist SİHA’larımız ile etkisiz hâle getirildi. Etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi.

Son dakika... Örgüte darbe SİHAlar vurdu, sayı 42ye yükseldi

MSB'den yapılan bir diğer açıklamada ise; "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak kuzeyinde başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında terör hedeflerini etki altına almaya devam ediyor. Kahraman Komandolarımız Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki zorlu arazi şartlarında operasyonlara devam ederken, keşif gözetleme vasıtalarımızla belirlenen hedefler de hem havadan hem de karadan etkili şekilde vuruluyor. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar ile Kara Kuvvetlerimize ait ateş destek vasıtaları teröristlerin inlerini yerle bir etmeyi sürdürüyor. Operasyonlar kapsamında bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi. Operasyonlar planlandığı gibi devam ediyor." denildi.