Gündem Son dakika... Osmaniye'de 5,1 büyüklüğünde korkutan deprem! AFAD'dan açıklama

Son dakika... Osmaniye'de 5,1 büyüklüğünde korkutan deprem! AFAD'dan açıklama

11.10.2022 - 18:58 | Son Güncellenme:

Osmaniye'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.48'de merkez üssü Osmaniye'nin Düziçi ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Depremin şiddeti Gaziantep, Hatay, Adana ve Kahramanmaraş’ta da hissedildi

Haberin Devamı

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Osmaniye. Düziçi ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

3 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Merkez üssü Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Çerçioğlu köyü olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 3 artçı sarsıntı oldu. AFAD verilerine göre, saat 18.48’de 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından saat 18,52’de merkez üssü Kadirli ilçesi Bahadırlı köyü olan 2.8 büyüklüğünde, saat 19.10’da merkez üssü Düziçi Atalan belgesi 2.2 ve saat 20.23’te merkez üssü Kadirli ilçesi Karatepe köyü olan 2.6 büyüklüğünde 3 artçı sarsıntı kaydedildi.

Haberin Devamı

VALİ YILMAZ: TARAMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz yaptığı açıklamada, "Merkez Üssü Osmaniye Düziçi İlçemizde meydana gelen 5,1 şiddetinde ki depremle ilgili şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yoktur. Taramalarımız devam etmektedir." ifadelerini kullandı. Erdinç Yılmaz, kentte bir olumsuzluğun meydana gelmediğini belirterek, "Sadece Düziçi ilçemizin Çerçioğlu köyünde bir evimizin duvarlarında çatlaklar oluşmuş. Oraya da gerekli müdahaleyi yaptık. Arkadaşlarımız, ekiplerimiz şimdi oradalar. Kent merkezinde şu ana kadar bir olumsuzluk yok" dedi.

'6 KİŞİ PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENDİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Osmaniye'deki depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçmiş olsun dileğinde bulunup, "Şu an itibariyle, 6 vatandaşımızın olaydan psikolojik olarak etkilenmesi dışında bir sağlık sorunu yaşanmadığı tespit edilmiştir" ifadesine yer verdi.

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Osmaniye’de 5.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından panik yaşayan vatandaşlar sokaklara döküldü. Çok korktuklarını söyleyen vatandaşlar, evlerinden kaçtıklarını ve sokağa çıktıklarını söyledi.

Son dakika... Osmaniyede 5,1 büyüklüğünde korkutan deprem AFADdan açıklama

DHA MUHABİRİ BÖLGEDEN SON DURUMU AKTARDI

DHA muhabiri İbrahim Emül, "Olumsuz bir haber gelmedi şu an bizim duyduğumuz. Tabii vatandaşlar korkuyla dışarı çıktı. 112'ye gelen bir acil çağrı olmadığı bilgisini edindik. Biraz uzun sürdü. 15 saniye kadar sürdü. Vatandaşlarlar da binaları terk etti." bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Son dakika... Osmaniyede 5,1 büyüklüğünde korkutan deprem AFADdan açıklama