Gündem Son dakika! Haberler peş peşe geldi! Sayı 6'ya yükseldi

Son dakika! Haberler peş peşe geldi! Sayı 6'ya yükseldi

09.06.2020 - 08:51 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre; Şırnak'ın Silopi ve Elazığ'ın Arıcak ilçesi kırsalında jandarma komutanlıklarınca yürütülen operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Diyarabakır'ın Silvan kırsalında da 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6'ya yükselmiş oldu. İçişleri Bakanı Soylu da yurt içindeki terörist sayısının 445'e indiğini belirterek, "Terör bu ülkenin kaderi olmaktan çıkıyor inşallah" dedi.

Son dakika Haberler peş peşe geldi Sayı 6ya yükseldi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında; Şınak Silopi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı’nca gerçekleştirilen operasyonda, 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca Elazığ-Arıcak ilçesi Göresedağı bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı’nca gerçekleştirilen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada, 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Böylece Şırnak ve Elazığ’da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN YENİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İç güvenlik operasyonları kapsamında; Diyarbakır Silvan kırsalında, İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda, 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Böylelikle bugün Şırnak, Elazığ ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 6 olmuştur.

Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "4 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içi terörist sayısı 445’e indi. Terör bu ülkenin kaderi olmaktan çıkıyor inşallah" ifadelerini kullandı.