Gündem Son dakika... Denizde panik anları! Valilik'ten açıklama geldi

Son dakika... Denizde panik anları! Valilik'ten açıklama geldi

27.01.2021 - 19:15 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Beykoz açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklendikten sonra kıyıya yakın mevkide demir atan Panama bandıralı kargo gemisini kurtarma çalışmaları verilen aranın ardından sabah devam edecek. İstanbul Valiliği konuya dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Tekirdağ Limanı'ndan Rusya'nın Kavkaz Limanı'na gitmekte olan Panama bayraklı PETRA STAR isimli boş kuru yük gemisi, bugün saat 16.55'te makine arızası yaparak Yön Burnu açıklarında sürüklenmeye başlamıştır." denildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Rusya'nın Kavkaz Limanı'na giden Panama bandıralı 190 metre uzunluğunda, 26 bin 828 groston ağırlığındaki "Petra Star" adlı kargo gemisi Riva açıklarında makine arızası yaptı.

Haberin Devamı

Geminin kaptanının yardım çağrısı üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 8 ve Kurtarma 11 römorkörleri bölgeye sevk edildi.

Kargo gemisi, akıntının da etkisiyle bir süre sürüklendikten sonra kıyıya yakın mevkide demir attı.

SABAH SAATLERİNDE DEVAM EDECEK

Kıyıya çok yakın bir bölgede demirlemiş halde bekleyen gemiye şiddetli fırtına ve dalgalardan dolayı müdahale edilemiyor. Şu an için gemidekilerin hayati tehlikesinin bulunmamasından dolayı tahliye çalışmalarına sabah  saatlerinde başlanacak. Ancak gelişebilecek herhangi acil bir durum için kurtarma ekipleri bölgede hazır bekliyor.

Son dakika... Denizde panik anları Valilikten açıklama geldi

 

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada geminin saat 16.55'te makine arızası verdiği ve Yön Burnu açıklarında sürüklenmeye başladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Gemiden yapılan yardım talebinin ardından, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı TCSG-906 Sahil Güvenlik botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Nene Hatun Acil Müdahale gemisi, Kurtarma-8 ve Kurtarma-11 römorkörlerinin ivedilikle olay mahalline yönlendirildiği belirtilen açıklamada, "Makinesi çalışır durumda olan gemi bu saat itibarıyla karaya oturmamıştır. Kara tahlisiye (Can kurtarma) ekiplerimiz olay bölgesinde hazır durumdadır." ifadelerine yer verildi.

Son dakika... Denizde panik anları Valilikten açıklama geldi

Son dakika... Denizde panik anları Valilikten açıklama geldi


Yazarlar