Gündem Son dakika! 'Siyasi cinayetler' iddiasına soruşturma

Son dakika! 'Siyasi cinayetler' iddiasına soruşturma

13.10.2021 - 10:14 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika bilgisine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Son dakika Siyasi cinayetler iddiasına soruşturma

Bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, resen soruşturma başlattı.
Başsavcılık, bazı siyasi parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde duyumlar alındığına" dair açıklamalarının basına yansıması üzerine varsa suç ve delillerin tespiti bakımından inceleme ve araştırma yapılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Basın Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek soruşturmaya ilgili bir başsavcı vekilinin görevlendirildiği öğrenildi.

"KILIÇDAROĞLU 'AYRINTIYA GİREMEM' DEMİŞTİ

CNN Türk Muhabiri Mustafa Berber, canlı yayında dikkat çeken gelişmenin detayları aktardı.

Berber'in açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Siyasi cinayetler işlenebilir kaygım var' demişti. Bu sözlerin ardından İYİ Partili Koray Aydın'dan da açıklamalar gelmiş ve siyasette 'siyasi cinayetler' tartışması başlamıştı. Sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbette bu konuya açıklık getirmiş ve sözlerine 'Burada daha başınıza neler gelecek' denilen sözler var demişti. Kendisine 'Spesifik isim var mı?' sorusuna da 'Bu kadar ayrıntıya giremem' demişti. Ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet etmişti Kılıçdaroğlu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da resen Soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

"Bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan 'siyasi cinayetler işlenebilir' iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlatılmıştır" denildi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında. CHP liderinin iddialarına ilişkin inceleme yapılacak. Eğer soruşturma açılmasına yer varsa ve o başlatılan resen soruşturma hukuki bir sürece dönecek mi bu merak konusu. İddia Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bildiği bir şey var mı, buna ilişkin AK Parti kurmaylarından Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada 'Kılıçdaroğlu elinde bir bilgi varsa savcılığa gidip ifade vermelidir' açıklamaları gelmişti.

Ama merak edilen bir konu var, o da CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Partili Koray Aydın'ın ifadesine başvurulacak mı? Kılıçdaroğlu mu savcılığa gidecek, yoksa savcılar Kılıçdaroğlu'ndan bilgi mi alacak bunlar merak konusu.''

"BEŞİNCİ KOL FAALİYETLERİNİ HİZMET EDER"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, siyasi cinayetler işleneceği iddiasına ilişkin, "Ülkemize yönelik istikrarsızlaştırma siyaseti güden böylesi bir hareket, sadece Türkiye düşmanlarının beşinci kol faaliyetlerine hizmet eder." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devrin kapandığını vurgulayan Çelik, paylaşımında şu görüşlere yer vermişti:

"CHP Genel Başkanı'nın 'belli kişileri öldürmek'ten ve 'siyasi cinayetler'den bahsederek Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermesi ahlaki olmayan bir tavırdır ve sorumsuzluktur. Karanlık dönemlerde planlı kurguların parçası olan bu yaklaşımın tekrar edilmesi asla kabul edilemez. Ülkemize yönelik istikrarsızlaştırma siyaseti güden böylesi bir hareket, sadece Türkiye düşmanlarının beşinci kol faaliyetlerine hizmet eder.

Sorumlu bir muhalefet olsaydı, böylesi iddiaları ilgili ve yetkili adli makamlara iletir, gelişi güzel ortalığa saçmazlardı. Bu ancak Türkiye'ye zarar vermekten kaçınmayan bir anlayışın ürünüdür. 6-7 Ekim olayları hakkında ilkeli bir tavır ortaya koyamayanların kalkıp da 'siyasi cinayet' spekülasyonları yapmaları ilkesiz ve utanç verici bir sorumsuzluktur."

Haberin Devamı

"BİLGİLERİ SAVCILARLA PAYLAŞIN"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Muhalefet partilerinin kimi temsilcileri ardı ardına, ülkemizde “siyasi cinayetler” olacağı iddialarını gündeme getirmektedir. Ülkemizde korku iklimi oluşturmayı amaçlayan bu tür iddiaları gündeme getirenleri, ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşmaya davet ediyoruz. Sorumsuz bir şekilde gündeme getirilmeye başlanan bu yalanlar üzerinden milletimizin devlete olan güveni hedef alınmaktadır" demişti.

İletişim Başkanı Altun, bu iddiaların temel amacının, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini zedelemek, toplumsal huzurunu bozmak olduğunu belirterek, şunları kaydetmişti:

"Eski Türkiye’nin bakiyesi bu mesnetsiz iddiaları gündeme getirenlere hatırlatmak istiyorum: Faili meçhuller hangi dönemin ürünüydü? Faili meçhulleri ülkemizin gündeminden çıkaran Sayın Cumhurbaşkanımızdır. FETÖ, PKK ve bunların hamileriyle yürüttüğümüz güçlü mücadele sayesinde, bu yapıların ülkemizi işgal girişimlerini engelledik. Ancak, bugün terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanların 'siyasi cinayet yalanından' medet umar hale gelmesini milletimizin takdirine bırakıyoruz. Bazı çevreler geçmişin zihniyetini bugünlere taşımak ve yaşatmakla meşgulken, Cumhurbaşkanımız, bilim, sanayi, teknoloji, uzay çalışmaları, 2053 ve 2071 hedefleriyle geleceğin Türkiye’sini inşa etmenin mücadelesini vermeye devam etmektedir."