Gündem Son dakika: Terör propagandası yapan 9 kişi yakalandı

Son dakika: Terör propagandası yapan 9 kişi yakalandı

08.06.2020 - 13:24 | Son Güncellenme:

Ankara'da sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK propagandası yapan ve Cumhurbaşkanı ile devlet büyüklerine hakaret eden 9 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Son dakika: Terör propagandası yapan 9 kişi yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan ve  Cumhurbaşkanı ile devlet büyüklerine hakaret eden 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de bu sabah şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlenen operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüpheli ise aranıyor.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyadan terör örgütü PKK/KCK propagandası yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca sosyal medya üzerinden PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün propagandasını yapan ayrıca örgütün hedef ve amaçları doğrultusunda halkı devlete karşı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri belirlenen hesaplar ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, açık kimlik ve adres bilgileri tespit edilen 10 şüpheli hakkında bugün saat 06:00 itibariyle eş zamanlı olarak gözaltına alınmaları kararı verilmiş olup, 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından devam etmektedir."