Gündem Son dakika... Trabzon Havalimanı'nda panik! Valilikten açıklama

Son dakika... Trabzon Havalimanı'nda panik! Valilikten açıklama

07.10.2021 - 12:17 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Kuveyt’te bir uçağa yapılan bomba ihbarı üzerine ülkeden havalanan tüm uçaklar en yakın havalimanlarına acil iniş gerçekleştirdi. Kuveyt-Trabzon seferini yapan Al Jazeera Havayolları'na ait yolcu uçağı da Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki yolcular tahliye edildikten sonra bomba imha uzmanı ekipler arama başlattı. Trabzon Valiliği, yapılan aramalarda herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediğini bildirdi.

Kuveyt'te bir uçakta bomba olduğu yönünde ihbar yapıldı. Bunun üzerine Kuveyt'ten kalkan havadaki tüm uçakların uygun havalimanlarına acil iniş yapmaları istendi.

Haberin Devamı

Kuveyt-Trabzon seferini yapan 51 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan CZR-314 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı da saat 11.18’de Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Yolcular tahliye edilirken, havalimanında geniş güvenlik önlemi alındı. İtfaiye ve ambulansların bekletildiği havalimanında bomba imha uzmanı ekipler uçakta arama başlattı. Güvenli bölgeye çekilen uçak ve yolcuların valizlerinde aramalar sürdürdü.

Son dakika... Trabzon Havalimanında panik Valilikten açıklama

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 7.10.2021 günü Kuveyt JZR Havayolları Genel Merkezine, bir uçağa bomba konulduğuna dair ihbar üzerine, uluslararası prosedür gereği şirket, uçaklarının ineceği tüm havalimanlarına bu ihbarı bildirmiştir.

Bu kapsamda saat 11.30’da Kuveyt-Trabzon seferini yapan JZR 314 sefer sayılı uçağın alanımıza inişi gerçekleştirilmiş ve güvenli alana alınarak, 51 yolcu ve 6 mürettebat ile beraberindeki bagajları kontrol edilip yolcu salonunda pasaport ve diğer işlemleri tamamlanmıştır. Havalimanımız bu süreçte uçuşlara kapatılmamıştır.

Uçak içersindeki arama işlemleri uzman personelce gerçekleştirilmiştir. Aramada herhangi bir olumsuzluk tesbit edilmemiştir.

Haberin Devamı

UÇAK KENTTEN AYRILDI

Bomba ihbarı nedeniyle Trabzon Havalimanı'na inen Kuveyt Havayolları'na ait yolcu uçağı, kontrollerinin ardından Kuveyt'e hareket etti.

Kuveyt Havayolları genel merkezine, bir uçağa bomba konulduğuna dair yapılan ihbar sonrası indiği Trabzon Havalimanı'nda pist dışına çıkarılan uçak ve yolculara ait bagajlarda detaylı arama çalışması tamamlandı.

Arama işlemlerinin ardından aprona çekilen uçağa yakıt işlemlerinin tamamlanmasıyla Kuveyt'e gidecek yolcuların bagajları yerleştirildi.

İşlemlerin ardından CZR314 sefer sayılı uçak, Kuveyt'e gidecek yolcularıyla Trabzon'dan ayrıldı.