Gündem Son dakika... 'Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi'

Son dakika... 'Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi'

25.10.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde aşırı yağmur nedeniye mahsur kalanları kurtarmaya giden asker ve polisleri taşıyan askeri personel taşıyıcı araç, Galata Köprüsü'nde sel sularına kapılıp devrildi. Araçta bulunan 1 asker sel sularına kapılıp kayboldu. Sele kapılan askeri personel taşıyıcı araçta kaybolan askerin rütbesinin 'Topçu Onbaşı' olduğu ve terhisine 15 gün kaldığı öğrenildi. Olay sırasında bir süre araca tutunan askerin yanında bulunanlara, "Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi" dedikten sonra sularda kaybolduğu belirtildi.

Son dakika... Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde aşırı yağmur yağışı nedeniye mahsur kalanları kurtarmaya giden askerleri taşıyan araç, köprüden geçerken kontrolden çıkıp devrildi. Kazada sel sularına kapılan 1 asker kayboldu, 4 asker yaralandı. Kayıp askeri arama çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı

Saray'da bugün öğleden sonra etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İlçede bazı cadde ve sokaklar suyla kaplanırken, Kiremithpane Mevkii'nde bazı kişiler evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalan kişileri kurtarmak için bölgeye giden askerleri taşıyan araç, köprüden geçerken kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 1 asker sel sularına kapılarak kaybolurken, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sel sularında kaybolan askeri bulmak için bölgeye Tekirdağ'dan AFAD ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler sevk edildi. Çalışmalar sürüyor.

KAYIP ASKER, 'YÜZME BİLMİYORUM' DEMİŞ

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde, sele kapılan askeri personel taşıyıcı araçta kaybolan askerin rütbesinin 'Topçu Onbaşı' olduğu ve terhisine 15 gün kaldığı öğrenildi. Olay sırasında bir süre araca tutunan askerin yanında bulunanlara, "Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi" dedikten sonra sularda kaybolduğu belirtildi.

Haberin Devamı

KORGENERAL DAYSAL BÖLGEDE

Kayıp onbaşıyı bulmak için AFAD, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ve itfaiye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Deredeki suyun her geçen saat yükselmesi üzerine botlarla arama çalışmalarına ara verildi. Ekipler dere kıyısında yaya olarak kayıp askeri arama çalışmalarını sürdürüyor. 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal da bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Arama kurtarma çalışmalarını takip eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile görüşen Korgeneral Daysal, "Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Buradaki çalışmayı yapan arkadaşlardan bilgi edinmeye çalışıyoruz. Arama ekiplerinin hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu arada, Saray Belediyesi, dere çevresinde yaşayanları sel baskınlarına karşı anonslarla uyardı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Saray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerler, polisler ve vatandaşı ziyaret etti.Hastanede tedavi görenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bölgeye gelen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal'da yetkililerden bilgi aldı. Vali Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp askerin bulunması için arama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi. Arama çalışmalarını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibinin sürdürdüğünü ifade eden Ceylan, ayrıca İstanbul'dan arama çalışmalarına destek olmak amacıyla 1 bot 2 araç ve yeteri kadar dalgıçla bir arama ekibinin yola çıktığını kaydetti. Ceylan, zırhlı personel taşıyıcıda bulunan 3 asker, 2 polis ve 1 sivil vatandaşın tedavilerine Saray ve Çerkezköy devlet hastanelerinde devam edildiğini ifade ederek, "Askerimizin aranmasına devam ediliyor, yaralıların ise sağlık durumları iyi durumda çok şükür. Ancak bir süre müşahade altında tutulacaklar. Bölgede yağmur azalmış durumda. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye göre yağmur akşama kadar devam edecek. Bizim tedbirlerimiz sürüyor. "

Haberin Devamı

ARAÇTAN ATLADILAR

Haberin Devamı

Olaya tanık olana İsmail Ataç, evinin balkonundan dereye bakarken, bir askeri aracın derenin karşısına geçmeye çalıştığı sırada köprüde devrildiğini gördüğünü belirtti. Araçtakilerin dışarıya çıktıklarını görerek hemen yardıma koştuğunu anlatan Ataç, olayı gördüğünde çok korktuğunu belirtti. Olay sonrası bir askerin araçta olduğunun söylenmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldığını aktaran Ataç, ''Askeri araç yolun karşısına sağanak yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kontrol etmeye gidiyormuş. Zırhlı personel taşıyıcı, yolun karşısına geçmek isterken, köprünün sol tarafına düşerek suya kapıldı. Araçta bulunanların bazıları dışarı atladı. İlk müdahaleye biz koştuk ve araçtan atlayan vatandaşları kurtardık. Araç sürüklenerek aşağıya gitti. Biz 6 kişiyi kurtardık. Bir askerin ise kayıp olduğu söylendi, onu bulamadık.'' diye konuştu.