Gündem Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı! Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı! Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

20.11.2023 - 10:15 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu meydana gelen sel ve aşırı yağışlar nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Zonguldak genelinde dün şiddetli yağış ve fırtına hakim olurken, sabah saatlerinde Ereğli Limanı’nda 2 gemi halatı kopunca sürüklendi. İddiaya göre 'Kafkametler' adlı Türk bandıralı gemi, liman içinde sürüklenmememesi için açığa hareket ettirildi. Daha sonra mendireğe çarpan gemi ile irtibat koptu. 12 Türk mürettebatı bulunan gemiye ve personele ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Olumsuz hava şartları nedeniyle ise mürettebatı arama kurtarma çalışması yapılamadı. Gece saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı geminin battığını açıklayarak “Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır.” dedi.

Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

ACI HABER GELDİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin bulunması için fırtınanın dinmesiyle birlikte, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kayıp 12 personelden’1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı.

Haberin Devamı

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Karaya oturan ve iletişimin kesildiği KAFKAMETLER gemisinde görevli bir denizcimizin naaşı kurtarma ekiplerince Ereğli sahilde bulunmuştur. Batan gemideki diğer denizcilerimizi arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Denizcimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Başımız sağolsun." denildi.

Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

"GEMİ BÖLÜNDÜ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'dan da batan gemiyle ilgili açıklama geldi. Uraloğlu, "Arkadaşımızın bedenine ulaşıldı. Diğerleri ile ilgili arama çalışmaları devam ediyor. Bir başka gemi de yabancı bayraklı gemi sahile gelip birkaç defa çarptıktan sonra bölündü. İçerisindeki mürettebat bizim AFAD’ın, itfaiyenin, kıyı emniyetinin, o bölgedeki kurtarma ekiplerinin müdahaleleri ile onlar sağ salim çıkarıldı. Orada çok şükür can kaybımız yok. An itibarıyla da oradaki arama kurtarma çalışmaları yürütülüyor." dedi.



LİSTE ORTAYA ÇIKTI

Zonguldakın Ereğli ilçesinde dün sabah saatlerinden itibaren haber alınamayan ve mendireğe çarparak battığı belirlenen 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin 12 Türk’ten oluşan mürettebat listesi ortaya çıktı. Öte yandan Kafkametler’in liman içinde sürüklenip, karaya oturmaması için açığa giderken mendireğe çarptığı ve iletişimin bu andan sonra koptuğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. 

Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

BATAN GEMİNİN SON GÖRÜNTÜSÜ

Rusya'nın Temruk Limanı'ndan yüklediği ferrosilikonu, İzmir'in Aliağa Limanı'na götürmek üzere yola çıkan ve dün Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan 'Kafkametler' isimli geminin, son görüntüleri ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı görüntülerde, geminin battığı görülüyor.

Haberin Devamı

Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

BATMAN'DAN KAHREDEN HABER: AYNI AİLEDEN 4 CAN KAYBI

Öte yandan Batman'da etkili olan yağış nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062’nci Sokak'ta Lalihan Güner (54), yanındaki 5 çocuk ile evinin önündeyken suya kapılarak sürüklendi. Çocuklardan 2’si bir yakını tarafından kurtarılırken, 3 çocuk akıntıya kapılarak gözden kayboldu. İhbarla bölgeye sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Aramalarda Lalihan Güner’in cansız bedeni bulundu. Cenaze, otopsi için hastane morguna konuldu. Arama çalışmalarında, 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

1/18

2/18

3/18

4/18

5/18

6/18

7/18

8/18

9/18

10/18

11/18

12/18

13/18

14/18

15/18

16/18

17/18

18/18

ÖLEN ÇOCUKLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden 3 çocuğun Asenat (1), İsrafil (5) ve Birgül Güner (9) kardeşler olduğu belirlendi. Selde ölen Lalihan Güner’in de, 3 kardeşin babaannesi olduğu belirtildi. 

Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

‘KIRSAL BÖLGELERDE ÖNEMLİ BİR SIKINTIMIZ YOK’

Vali Ekrem Canalp ile AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Bodrum katlarda tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Canalp, “Belediyemizin ekipleri, AFAD'ın ekipleri ve diğer komşu vilayetlerden Mardin ve Urfa'da dahil olmak üzere destek olarak Ankara AFAD üzerinden destek olaraktan istemiş olduğumuz ekipler de sahaya geldi. Birikmiş olan bir tarafından çamuru toparlıyoruz, onları temizliyoruz. Diğer tarafından da bodrum katlarındaki suları tahliye işlemlerini yapıyoruz. Şu anda 111 adet motopomp cihazımızla sahada çalışmalara başladık. Kırsalda önemli bir sıkıntımız yok. Köylerimizde de herhangi bir şu ana kadar olumsuz bir durum meydana gelmemiş. Sayın İçişleri Bakanımız da telefonla arayarak aileye taziyede bulundular. Bizde ailemizin acısını paylaştık. Bu yapmış olduğumuz tespitler neticesinde, bu tespitlerden elde edeceğimiz maddi verileri Cumhurbaşkanlığımızla ve bakanlıklarımızla paylaşacağız. Buradan gelen yardımlarla da vatandaşlarımızın kayıplarını telafi etme imkanımız olacak” dedi. (Burak EMEK, Gıyasettin TETİK, Bayram AYHAN/DHA)

Haberin Devamı

Son dakika: Sağanak ve fırtınada 9 can kaybı Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı


DİYARBAKIR'DA BİR CAN KAYBI

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde de bir kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

EREĞLİ’DE OTOMOBİL SELE KAPILDI: 3 ÖLÜ

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde sağanak sonrası sel sularına kapılan otomobildeki 3 kişinin cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

Olay Bölücek Mahallesi Yaraşlıyörük mevkinde meydana geldi. Sağanak sonrası sel sularına kapılan 34 ENA 613 plakalı araçtan camı kırarak kendini dışarı atan ve tutunduğu ağaçta hayatta kalmayı başaran İlyas Coşkun 6 saatlik çalışmanın ardından jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ndeki hipotermi tedavisinin ardından kendine gelen Coşkun’un araçta yalnız olmadığını belirtmesi üzerine ekipler yeniden harekete geçti.

Yaraşlıyörük Deresi'nde çalışma başlatan jandarma ekipleri söz konusu aracın yerini tespit etti. Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ekiplerince Selahattin Coşkun, Dursun Esen ve Murat Tosun’un cenazelerine ulaşıldı. Yapılan incelemelerin ardından cenazeler hastane morguna kaldırıldı.

BAKAN YERLİKAYA SON DURUMU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle iletişim kaybedilen Türk bayraklı gemi ve 11 kişilik mürettebatını arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

KAYIP 11 KİŞİ ARANIYOR

Bakan Yerlikaya, "Zonguldak açıklarında batan Türk bayraklı kuru yük gemisinde bulunan 13 Türk mürettebattan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Gece saatlerinde kamuoyu ile paylaştığımız gibi limanda bağlı Kamerun bayraklı gemi halatının kopması sonucu sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemi mürettebatı itfaiye tarafından kurtarılmıştır. Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebat ile ilgili arama kurtarma ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine sabah erken saatlerde başlamıştır. 797 arama kurtarma faaliyetlerinde görevli arkadaşımız var. 295 araç, 2 uçak, bir helikopter devriye botlarımızla birlikte yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor." dedi.

9 CAN KAYBI

Yerlikaya, "Zonguldak Karadeniz Ereğlimizde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Batman'da bir kayıp vardı, sabah saatlerinde 3 vatandaşımıza ulaşıldı, 4 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız da Diyarbakır Hani'de sele kapılarak hayatını kaybetti. Bulunan bir mürettebatımızla beraber şu anda fırtına, sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum." dedi.